Reklama
Pohankový dezert
Fotogalerie:

Pohankový dezert

Jiřina Klimešová

Olešná u Hořovic
Upeč své rodince vynikající moučník.
Jiřina Klimešová, Olešná u Hořovic

Ingredience

  • 500 g pohanka
  • 4–5 jablka
  • 3 lžičky skořice
  • 1–2 lžíce kakao
  • 1/2 balení rozinky
  • 100 g med
  • dle potřeby cukr třtinový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy vložíme pohanku a zalijeme ji 1:1 vroucí vodou. Necháme 5–10 minut odpočinout.
  2. Nastrouháme jablíčka a přidáme do mísy s pohankou. K této směsi přidáme ostatní uvedené ingredience‚ dosladíme dle chuti třtinovým cukrem a vše důkladně promícháme.
  3. Formu vymažeme olejem a směs do ní nalijeme. Zapékáme 15 minut na 180 ˚C. Ozdobíme kakaem‚ cukrem a přelijeme medem.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čekankový salát s pekanovými ořechy

Čekankový salát s pekanovými ořechy

Podle receptu Milady Novákové z Rychnova nad Kněžnou
Zdravě a chutně /23.07.18
Pohankové placky se zelím

Pohankové placky se zelím

Podle chuti můžeme do těsta přidat šunku nebo sójový salám.

Lucie Blahová, Slavičín

...
Zdravě a chutně /19.09.14
Kuřecí stehýnka na zelenině

Kuřecí stehýnka na zelenině

Nejvhodnější přílohou je rýže.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Zdravě a chutně /23.04.14
Batáty se sýrem a špenátem

Batáty se sýrem a špenátem

Vladimír Hruška, Jičín

Zdravě a chutně /04.03.18
Zapečená kuřecí prsa s cuketami

Zapečená kuřecí prsa s cuketami

Báječná kombinace šťavnatého masíčka, lahodné zeleniny a jemného sýra.

Lenka ...

Zdravě a chutně /18.06.13
Velikonoční brokolicová nádivka

Velikonoční brokolicová nádivka

Milovníci masa mohou uzené tofu zaměnit za uzené maso.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /23.03.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu