Reklama
Pohankové šátečky
Fotogalerie:

Pohankové šátečky

Hana Šátralová

Praha

Pochoutka nejen pro vegetariány.

Hana Šátralová, Praha

Ingredience

  • 200 g pohanka
  • pár snítek petrželky
  • 1 menší cibule
  • po 1/2 ks červená a žlutá paprika
  • 2 vejce
  • podle chuti sůl a pepř
  • 1-2 stroužky česnek
  • 1 listové těsto
  • na posypání sezamové semínko

Doba přípravy

Počet porcí

18

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. l vody. Do vroucí vody vsypeme pohanku, dvě minuty povaříme, vypneme a necháme 20 minut nabobtnat. Poté slijeme přebytečnou vodu.

  2. Zatím si nakrájíme petrželku, cibuli a papriky, rozetřeme česnek a vše  vmícháme do pohanky. Přidáme 1 vejce, osolíme, opepříme a můžeme přidat i koření podle vlastní chuti.

  3. Těsto rozdělíme na tři díly. Každý rozválíme na plát, stejně jako když děláme štrúdl, a rozkrojíme ho na šest čtverců.

  4. Na střed každého čtverce dáme náplň, okraje potřeme vejcem a čtverec přehneme do tvaru šátečku. Kraje ještě důkladně přimáčkneme vidličkou. Povrch potřeme vejcem, šátečky posypeme sezamovým semínkem a upečeme.

Tip redakce

Část šátečků můžeš připravit nasladko. Z uvařené pohanky část odeber a ochuť ji cukrem nebo medem, kakaem, skořicí a přidej trochu vanilkového pudinkového prášku (směs zahustí) a šátečky naplň. Pak je potři vejcem, posyp třtinovým cukrem a upeč.

Pošli recept! 5/2013 (3.4.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát se zálivkou z nivy

Salát se zálivkou z nivy

Je to recept velice jednoduchý a v naší rodině se stal špičkou v přípravě salátů. ...
Zdravě a chutně /02.09.08
Pečená řepa s jablečnou pomazánkou

Pečená řepa s jablečnou pomazánkou

Kdo chce, může podávat s čerstvým pečivem.

Ivana Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /08.01.15
Houbová frittata

Houbová frittata

Lahůdkové droždí koupíš  v Country Life.

Petra Zachovská, Lomnice nad ...

Zdravě a chutně /28.08.17
Zeleninové lasagne

Zeleninové lasagne

Pro syna někdy připravím pokrm, ve kterém je zelenina schovaná mezi těstovinami. ...
Zdravě a chutně /11.11.10
Salát s granátovým jablkem

Salát s granátovým jablkem

Tereza Krásová, Kladno

Zdravě a chutně /12.02.18
Zapékané cukety s lilkem

Zapékané cukety s lilkem

Cukety u nás můžeme jíst pořád, tak vymýšlím další způsoby jejich přípravy. Tohle...
Zdravě a chutně /06.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu