Pochoutka nejen pro vegetariány.
Hana Šátralová, Praha
Ingredience
- 200 g pohanka
- pár snítek petrželky
- 1 menší cibule
- po 1/2 ks červená a žlutá paprika
- 2 vejce
- podle chuti sůl a pepř
- 1-2 stroužky česnek
- 1 listové těsto
- na posypání sezamové semínko
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
l vody. Do vroucí vody vsypeme pohanku, dvě minuty povaříme, vypneme a necháme 20 minut nabobtnat. Poté slijeme přebytečnou vodu.
-
Zatím si nakrájíme petrželku, cibuli a papriky, rozetřeme česnek a vše vmícháme do pohanky. Přidáme 1 vejce, osolíme, opepříme a můžeme přidat i koření podle vlastní chuti.
-
Těsto rozdělíme na tři díly. Každý rozválíme na plát, stejně jako když děláme štrúdl, a rozkrojíme ho na šest čtverců.
-
Na střed každého čtverce dáme náplň, okraje potřeme vejcem a čtverec přehneme do tvaru šátečku. Kraje ještě důkladně přimáčkneme vidličkou. Povrch potřeme vejcem, šátečky posypeme sezamovým semínkem a upečeme.
Tip redakce
Část šátečků můžeš připravit nasladko. Z uvařené pohanky část odeber a ochuť ji cukrem nebo medem, kakaem, skořicí a přidej trochu vanilkového pudinkového prášku (směs zahustí) a šátečky naplň. Pak je potři vejcem, posyp třtinovým cukrem a upeč.