Reklama
Pohankové placky se zelím
Fotogalerie:

Pohankové placky se zelím

Lucie Blahová
Lucie Blahová
Slavičín

Podle chuti můžeme do těsta přidat šunku nebo sójový salám.

Lucie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • 2 vejce
  • 250 g pohanka lámanka
  • 1 malá cibulka
  • sůl, pepř, bobkový list, mletý kmín
  • 4 stroužky česnek
  • 2 sklenice sterilované zelí
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Pohanku zalijeme v kastrůlku vodou, tak aby byla zcela potopená a na mírném ohni ji za občasného promíchání uvaříme doměkka.
  2. K pohance prolisujeme česnek, přidáme vejce, pažitku, sůl, pepř a mletý kmín. Vše důkladně promícháme a poté necháme směs odležet 10 minut. Pokud by směs nedržela pohromadě, přidáme ještě jedno vejce. Ručně vytvarujeme placky, které osmahneme na oleji.

  3. Cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme na oleji a přidáme zelí, sůl, pepř a bobkový list. Za občasného promíchání podusíme doměkka. Osmažené placky podáváme se zelím.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rychlá směs z naklíčené cizrny

Rychlá směs z naklíčené cizrny

Vitaminy můžeš doplnit třeba chutnou cizrnou. Lenka Danišová, Jirkov
Zdravě a chutně /11.11.10
Mrkvová pomazánka

Mrkvová pomazánka

Když jsem sám doma, připravím si na svačinu pomazánku.

Jiří Hrubý, 12 let, Srch ...

Zdravě a chutně /22.02.16
Pomazánka z lilku

Pomazánka z lilku

Skvělý tip na zdravou a dobrou večeři.
Milca Vatlavicová, Velešín
Zdravě a chutně /08.12.08
Papriky plněné zelím

Papriky plněné zelím

Sýr feta je dost slaný, proto solíme opatrně.

Alice Němečková, Příbram

Zdravě a chutně /07.05.16
Rýžové překvapení

Rýžové překvapení

Kombinace rýže a krabích tyčinek je vynikající.
Žaneta Zemanová, Jablunkov
Zdravě a chutně /10.10.08
Hlíva ústřičná na kmíně

Hlíva ústřičná na kmíně

Dočetla jsem se o tom, jak je hlíva ústřičná úžasně zdravá houba. Od té ...
Zdravě a chutně /09.03.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu