Reklama
Pohankové placičky
Fotogalerie:

Pohankové placičky

Lenka Jakubčáková
Lenka Jakubčáková
Kdyně

Pro milovníky zdravé kuchyně.

Lenka Jakubčáková, Kdyně

Ingredience

  • 200 g pohanka
  • 400 ml zeleninový vývar
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česnek
  • 200 g bílé kysané zelí
  • 1 vejce
  • podle potřeby strouhanka
  • sůl, pepř a majoránka

Doba přípravy

Počet porcí

15

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Pohanku povařte minutu v zeleninovém vývaru, pak ji nechte 20 minut pod pokličkou stát a nakonec ji přeceďte.

  2. K vychladlé pohance přidejte najemno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, překrájené zelí, vejce, sůl, pepř, majoránku a podle potřeby strouhanku. Pozor, tyto placičky nedrží při sobě jako masové karbanátky, jsou díky pohance o trochu křehčí.

  3. Když získáte hmotu, která drží při sobě, tvarujte z ní asi 3 cm vysoké placičky, které ještě z obou stran obalte ve strouhance.

  4. Placičky smažte na rozpáleném oleji, z každé strany stačí 4 minuty. Podávejte je se salátem, případně je doplňte omáčku dle nálady.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Citronový pstruh

Citronový pstruh

Dobrý jak na ohni, tak na plotně. Anita Vaverková, Broumov
Zdravě a chutně /15.05.12
Kuře na polštářku ze zeleniny

Kuře na polštářku ze zeleniny

Pod kuře můžeš dát ještě kousek uzeného.

Ivana Černá, Praha

Zdravě a chutně /05.03.14
Kuřátko s kopřivami

Kuřátko s kopřivami

Tato jarní pochoutka je skutečně dokonalá.

Jitka Marková, Rýmařov

Zdravě a chutně /12.03.16
Polenta s česnekovým chilli olejem

Polenta s česnekovým chilli olejem

Podle receptu Šárky Piskáčkové z Krnova
Zdravě a chutně /20.02.20
Chřest po holandsku

Chřest po holandsku

Místo omáčky použij dresink nebo majonézu.

Dalibor Marounek, Roudnice

Zdravě a chutně /01.05.16
Polentové hranolky s tymiánem

Polentové hranolky s tymiánem

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /28.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu