Pro milovníky zdravé kuchyně.
Lenka Jakubčáková, Kdyně
Ingredience
- 200 g pohanka
- 400 ml zeleninový vývar
- 1 cibule
- 4 stroužky česnek
- 200 g bílé kysané zelí
- 1 vejce
- podle potřeby strouhanka
- sůl, pepř a majoránka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Pohanku povařte minutu v zeleninovém vývaru, pak ji nechte 20 minut pod pokličkou stát a nakonec ji přeceďte.
-
K vychladlé pohance přidejte najemno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, překrájené zelí, vejce, sůl, pepř, majoránku a podle potřeby strouhanku. Pozor, tyto placičky nedrží při sobě jako masové karbanátky, jsou díky pohance o trochu křehčí.
-
Když získáte hmotu, která drží při sobě, tvarujte z ní asi 3 cm vysoké placičky, které ještě z obou stran obalte ve strouhance.
-
Placičky smažte na rozpáleném oleji, z každé strany stačí 4 minuty. Podávejte je se salátem, případně je doplňte omáčku dle nálady.