Ingredience
- 1 hrnek kefír
- 2 vejce
- 2 lžičky sůl a pepř
- 1 hrnek tmavá pohanková mouka
- 2 celozrnný rohlík
- na vymazání hrníčků hera
- dle chuti majoránka
- dle chuti bazalka
- dle chuti zelené bylinky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Kefír rozmícháme se žloutky a solí. Přidáme mouku a nadrobno nakrájené rohlíky. Vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
-
Dobře vymazané hrnky pomocí lžíce naplníme těstem – jen asi do 2/3. Na povrchu je dobře zakryjeme alobalem. Vložíme je do vroucí vodní lázně do hrnce a vaříme asi 35 minut. Voda v hrnci by měla dosahovat těsně nad polovinu hrnků (nesmí se vlévat do hrnků). Po uvaření opatrně vyklopíme, nakrájíme na kolečka a podáváme. Čím více bylinek přidáme, tím lépe, knedlík pak krásně voní.