Reklama
Pohankové knedlíky z kefíru
Fotogalerie:

Pohankové knedlíky z kefíru

Hana Kupková

Ostrava
Po nich ti těžko určitě nebude.
Hana Kupková, Ostrava

Ingredience

  • 1 hrnek kefír
  • 2 vejce
  • 2 lžičky sůl a pepř
  • 1 hrnek tmavá pohanková mouka
  • 2 celozrnný rohlík
  • na vymazání hrníčků hera
  • dle chuti majoránka
  • dle chuti bazalka
  • dle chuti zelené bylinky

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Kefír rozmícháme se žloutky a solí. Přidáme mouku a nadrobno nakrájené rohlíky. Vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
  2. Dobře vymazané hrnky pomocí lžíce naplníme těstem – jen asi do 2/3. Na povrchu je dobře zakryjeme alobalem. Vložíme je do vroucí vodní lázně do hrnce a vaříme asi 35 minut. Voda v hrnci by měla dosahovat těsně nad polovinu hrnků (nesmí se vlévat do hrnků). Po uvaření opatrně vyklopíme, nakrájíme na kolečka a podáváme. Čím více bylinek přidáme, tím lépe, knedlík pak krásně voní.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Studentská vločková polévka

Studentská vločková polévka

Na koleji ji vařím často, před zkouškami dodá potřebnou energii. Radka Devátá, ...
Zdravě a chutně /22.01.09
Lehká cuketová polévka

Lehká cuketová polévka

Od hrachovky je k nerozeznání.

Hana Šátralová, Praha

Zdravě a chutně /22.09.15
Dýňový hummus

Dýňový hummus

Martina Bednaříková, Slušovice

Zdravě a chutně /23.09.19
Cottage salát s ovesnými vločkami

Cottage salát s ovesnými vločkami

Zdravá lehká snídaně, která na dlouho zasytí.

Jana Rušárová, Hranice

Zdravě a chutně /18.04.12
Pažitková pomazánka

Pažitková pomazánka

Místo pažitky zkus jarní cibulku.

Libuše Teitová, Praha

Zdravě a chutně /05.04.16
Pečené kuře s dýňovou kaší

Pečené kuře s dýňovou kaší

Proč dělat kaši pouze z brambor?

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Zdravě a chutně /18.10.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu