Reklama
Pohankové karbanátky
Fotogalerie:

Pohankové karbanátky

Ivana Buchtová

Hněvošice
Jsou jednoduché, oběd uvaříš za chvilku.
Ivana Buchtová, Hněvošice

Ingredience

  • 250 g pohanka
  • 400 g žampiony sterilované
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mouka hladká
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka majoránka
  • dle chuti česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Pohanku nasypeme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Necháme ji vychladnout. Potom přidáme sterilované žampiony, které jsme předem nakrájeli na kousky. Můžeme použít i čerstvé žampiony osmažené na cibulce.
  2. Přidáme vejce‚ mouku‚ sůl‚ pepř‚ majoránku a česnek. Vše dobře zamícháme a tvoříme placky‚ které obalujeme ve strouhance a poté smažíme na rozpáleném tuku. Jako přílohu můžeme podávat třeba brambory se zelím. Zelí nakrájíme, osmažíme na sádle a přidáme vařené brambory.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zastřené vejce se zeleninový salátem

Zastřené vejce se zeleninový salátem

Dozdobíme lístky pažitky. Vojta Miláček, Praha
Zdravě a chutně /05.03.16
Ovesné lívance

Ovesné lívance

Aneta Wožnická, Litoměřice

Zdravě a chutně /07.02.19
Kapr podle Pavla

Kapr podle Pavla

Vlastní úlovek nám chutná ze všeho nejvíc.
Pavel Czudek, Jablunkov
Zdravě a chutně /19.08.09
Rybičky se salátem

Rybičky se salátem

Připrav vtipné pohoštění pro své přátele.
Jana Honzíková, Olomouc
Zdravě a chutně /19.10.10
Dýnová polévka se zázvorem a kari

Dýnová polévka se zázvorem a kari

Polévka zahřeje i zasytí.

Petra Šobrová, Sušice

Zdravě a chutně /18.01.14
Rajčata plněná polentou

Rajčata plněná polentou

Na talíři ještě posypeme parmazánem.

Ivana Blahošová, Vimperk

Zdravě a chutně /06.10.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu