Reklama
Pohankové karbanátky
Fotogalerie:

Pohankové karbanátky

Věra Poláchová

Ostrava
Pohanka obsahuje látky, které chrání tvé srdíčko.
Věra Poláchová, Ostrava

Ingredience

  • 250 g pohanka
  • 200 g šunka
  • 2 vejce
  • 200 g sýr eidam
  • 1 cibule velká
  • 5 stroužků česnek
  • sůl a pepř podle chuti
  • dle chuti majoránka
  • trocha strouhanka
  • trocha mouka hladká
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si uvaříme pohanku a necháme ji vychladnout. Potom přidáme nadrobno nakrájenou šunku, cibuli, prolisovaný česnek a nastrouhaný sýr. Vmícháme vejce, osolíme, opepříme a dochutíme majoránkou. Směs zahustíme trochou mouky a strouhanky, aby se karbanátky dobře tvarovaly.
  2. Karbanátky před vložením na pánev ještě obalíme ve strouhance a osmažíme dozlatova. Jako přílohu můžeme použít vařené brambory či bramborovou kaši.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuskus s rajčaty

Kuskus s rajčaty

Toto jídlo se dá jíst teplé i studené. Andrea Jílková, Polička
Zdravě a chutně /09.02.16
Králičí filety na zelenině

Králičí filety na zelenině

Jemné králičí maso patří k nejzdravějším potravinám. Dnes ho naštěstí ...
Zdravě a chutně /15.04.13
Domácí kečup

Domácí kečup

Nejlepší je z domácích surovin.

Dana Chládková, Čistá u Horek

Zdravě a chutně /22.01.13
Biokuličky s omáčkou

Biokuličky s omáčkou

Velice ráda vařím a také ráda zkouším nové recepty. Moje dcery a manžel pak ...
Zdravě a chutně /24.02.10
Salát s jablkem a koprem

Salát s jablkem a koprem

Podává se jen tak nebo jako příloha k masu.

Ivana Černá, Praha 

Zdravě a chutně /07.11.16
Květák na paprice

Květák na paprice

Netradiční úprava květáku ti zachutná.
Marie Satrapová, Rychnov nad Kněžnou
Zdravě a chutně /17.09.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu