Reklama
Pohanková sekaná
Fotogalerie:

Pohanková sekaná

Míša Hypšová

Čakovice
Chceme být zdraví, a tak znovu ob­je­vujeme to, co kdysi věděly už naše babičky. Vracíme se k po­lo­zapomenutým surovinám, jako je třeba pohanka. Z ní se dá vařit nejen kaše, ale i sekaná.
Míša Hypšová, Čakovice

Ingredience

  • 200 g pohanka
  • 250 g maso mleté drůbeží
  • 2-3 vejce vařená
  • 200 g šunka drůbeží
  • 2 stroužky česnek
  • pepř
  • sůl
  • 2 lžičky moučka škrobová
  • 1 vejce
  • 2 lžíce strouhanka
  • sádlo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Pohanku osolíme a uvaříme doměkka. Vařenou pohanku smícháme v míse s drůbežím masem, přidáme čerstvé vejce, dvě lžíce škrobové moučky a strouhanky, pepř, sůl a stroužky česneku utřené se solí. Všechny suroviny dů­kladně propracujeme.
  2. krok2 Připravíme si plech vyložený alobalem a vymazaný sádlem. Na střed vyložíme masovou směs, poklademe drůbeží šunkou, navrch přidáme vařená vejce a za pomoci alobalu opatrně zabalíme.
  3. krok3 Pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Zdravou pohankovou sekanou podáváme s čerstvou zeleninovou oblohou nebo bramborovou kaší.
    Dobrou chuť!

    TIP: Aby mleté maso lépe drželo, můžeme k němu vmíchat najemno nastrouhanou syrovou bramboru. Místo strouhanky lze přidat na kostičky nakrájený a v mléce namočený rohlík či housku. Jako ­koření můžeme použít například majoránku. Před pe­čením sekanou pohladíme ru­kama namočenýma ve stu­dené vodě. Bude hladká a lesklá.

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bábovičky se špenátem

Bábovičky se špenátem

Pečou se při 200 °C asi 45 minut. Romana Zachová, Litoměřice
Zdravě a chutně /25.09.16
Grilovaný salát

Grilovaný salát

Výborná příloha ke grilovanému masu.

Lucie Strakošová, Trnávka

Zdravě a chutně /26.08.15
Hráškový krém

Hráškový krém

V létě nahradím sterilovaný hrášek čerstvým. Polévka získá výraznější ...
Zdravě a chutně /26.03.10
Pečené bramborové lupínky s bylinkami a dipy

Pečené bramborové lupínky s bylinkami a dipy

Hodí se jako teplé pohoštění k vínku nebo také jako příloha ke grilovanému ...

Zdravě a chutně /15.09.16
Chřestový salát

Chřestový salát

Je výborný z bílého i ze zeleného chřestu.

Aneta Jankovská, Žďár nad ...

Zdravě a chutně /02.06.15
Fazolová polévka

Fazolová polévka

Je vydatná a zasytí i jedlíky!
Jaroslava Skřehotová, Ostrava
Zdravě a chutně /19.08.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu