Reklama
Pohanková sekaná
Fotogalerie:

Pohanková sekaná

Míša Hypšová

Čakovice
Chceme být zdraví, a tak znovu ob­je­vujeme to, co kdysi věděly už naše babičky. Vracíme se k po­lo­zapomenutým surovinám, jako je třeba pohanka. Z ní se dá vařit nejen kaše, ale i sekaná.
Míša Hypšová, Čakovice

Ingredience

  • 200 g pohanka
  • 250 g maso mleté drůbeží
  • 2-3 vejce vařená
  • 200 g šunka drůbeží
  • 2 stroužky česnek
  • pepř
  • sůl
  • 2 lžičky moučka škrobová
  • 1 vejce
  • 2 lžíce strouhanka
  • sádlo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Pohanku osolíme a uvaříme doměkka. Vařenou pohanku smícháme v míse s drůbežím masem, přidáme čerstvé vejce, dvě lžíce škrobové moučky a strouhanky, pepř, sůl a stroužky česneku utřené se solí. Všechny suroviny dů­kladně propracujeme.
  2. krok2 Připravíme si plech vyložený alobalem a vymazaný sádlem. Na střed vyložíme masovou směs, poklademe drůbeží šunkou, navrch přidáme vařená vejce a za pomoci alobalu opatrně zabalíme.
  3. krok3 Pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Zdravou pohankovou sekanou podáváme s čerstvou zeleninovou oblohou nebo bramborovou kaší.
    Dobrou chuť!

    TIP: Aby mleté maso lépe drželo, můžeme k němu vmíchat najemno nastrouhanou syrovou bramboru. Místo strouhanky lze přidat na kostičky nakrájený a v mléce namočený rohlík či housku. Jako ­koření můžeme použít například majoránku. Před pe­čením sekanou pohladíme ru­kama namočenýma ve stu­dené vodě. Bude hladká a lesklá.

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brokolicová sekaná

Brokolicová sekaná

Bohuslava Čeganová, Ostrava
Zdravě a chutně /28.02.18
Ratatouille

Ratatouille

Lehké, zdravé a vynikající!
Jiří Bilík, Slatinice
Zdravě a chutně /08.04.11
Dýňové karí

Dýňové karí

Podle receptu Terezy Svobodové z Kladna

Zdravě a chutně /18.09.19
Zavařená zelenina na zimu

Zavařená zelenina na zimu

Na podzim je zelenina levnější, udělej si zásbu na zimu.
Zdravě a chutně /08.04.18
Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Výborný salát, který ocení a chlapi.
Zdravě a chutně /14.03.09
Pršut s chřestem

Pršut s chřestem

Lákavá pochoutka, která neurazí.

Jana Novotná, Kolín

Zdravě a chutně /01.04.16
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama