Reklama
Pohanková sekaná
Fotogalerie:

Pohanková sekaná

Míša Hypšová

Čakovice
Chceme být zdraví, a tak znovu ob­je­vujeme to, co kdysi věděly už naše babičky. Vracíme se k po­lo­zapomenutým surovinám, jako je třeba pohanka. Z ní se dá vařit nejen kaše, ale i sekaná.
Míša Hypšová, Čakovice

Ingredience

  • 200 g pohanka
  • 250 g maso mleté drůbeží
  • 2-3 vejce vařená
  • 200 g šunka drůbeží
  • 2 stroužky česnek
  • pepř
  • sůl
  • 2 lžičky moučka škrobová
  • 1 vejce
  • 2 lžíce strouhanka
  • sádlo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Pohanku osolíme a uvaříme doměkka. Vařenou pohanku smícháme v míse s drůbežím masem, přidáme čerstvé vejce, dvě lžíce škrobové moučky a strouhanky, pepř, sůl a stroužky česneku utřené se solí. Všechny suroviny dů­kladně propracujeme.
  2. krok2 Připravíme si plech vyložený alobalem a vymazaný sádlem. Na střed vyložíme masovou směs, poklademe drůbeží šunkou, navrch přidáme vařená vejce a za pomoci alobalu opatrně zabalíme.
  3. krok3 Pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Zdravou pohankovou sekanou podáváme s čerstvou zeleninovou oblohou nebo bramborovou kaší.
    Dobrou chuť!

    TIP: Aby mleté maso lépe drželo, můžeme k němu vmíchat najemno nastrouhanou syrovou bramboru. Místo strouhanky lze přidat na kostičky nakrájený a v mléce namočený rohlík či housku. Jako ­koření můžeme použít například majoránku. Před pe­čením sekanou pohladíme ru­kama namočenýma ve stu­dené vodě. Bude hladká a lesklá.

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kapustová polévka

Kapustová polévka

Jestliže ti vyhovuje chuť a vůně muškátového oříšku, můžeš špetku přidat, ...
Zdravě a chutně /27.12.11
Pečená zelenina s mozzarellou

Pečená zelenina s mozzarellou

Výborný lehký oběd nebo večeře.

Michaela Urbánková, Brno

Zdravě a chutně /19.05.16
Rychlý pangasius s rukolovým salátem

Rychlý pangasius s rukolovým salátem

Rychlé a velmi chutné.

Veronika Hrabáková, Teplice

Zdravě a chutně /23.03.12
Grilovaný tuňák

Grilovaný tuňák

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /02.08.18
Papriky plněné mangem

Papriky plněné mangem

Někdy přidám nakrájený pršut.

Jaroslav Staněk,  Rakovník

Zdravě a chutně /13.09.16
Zapečené jáhly s tvarohem

Zapečené jáhly s tvarohem

Diabetici mohou použít dia kompot a sladidlo.
Pavla Jurečková, Velká Polom
Zdravě a chutně /20.01.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu