Ingredience
- 200 g pohanka
- 250 g maso mleté drůbeží
- 2-3 vejce vařená
- 200 g šunka drůbeží
- 2 stroužky česnek
- pepř
- sůl
- 2 lžičky moučka škrobová
- 1 vejce
- 2 lžíce strouhanka
- sádlo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Pohanku osolíme a uvaříme doměkka. Vařenou pohanku smícháme v míse s drůbežím masem, přidáme čerstvé vejce, dvě lžíce škrobové moučky a strouhanky, pepř, sůl a stroužky česneku utřené se solí. Všechny suroviny důkladně propracujeme.
-
Připravíme si plech vyložený alobalem a vymazaný sádlem. Na střed vyložíme masovou směs, poklademe drůbeží šunkou, navrch přidáme vařená vejce a za pomoci alobalu opatrně zabalíme.
-
Pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Zdravou pohankovou sekanou podáváme s čerstvou zeleninovou oblohou nebo bramborovou kaší.
Dobrou chuť!
TIP: Aby mleté maso lépe drželo, můžeme k němu vmíchat najemno nastrouhanou syrovou bramboru. Místo strouhanky lze přidat na kostičky nakrájený a v mléce namočený rohlík či housku. Jako koření můžeme použít například majoránku. Před pečením sekanou pohladíme rukama namočenýma ve studené vodě. Bude hladká a lesklá.