Reklama
Pohanková polévka
Fotogalerie:

Pohanková polévka

Šárka Medáčková

Děčín
Během pár minut je na stole a krásně zahřeje.
Šárka Medáčková, Děčín

Ingredience

  • 4 brambory
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 50 g pohanka
  • 30 g houby sušené
  • 1 cibule
  • 1 lžíce olej olivový
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Pohanku a oloupané a nakrájené brambory dáme do vody. Osolíme. Přidáme předem namočené a na menší kousky pokrájené houby a vše společně uvaříme doměkka.
  2. Potom do polévky přidáme nastrouhanou či na kostičky pokrájenou petržel‚ mrkev‚ na jemné plátky nakrájenou cibuli (já dávám přednost jarní cibulce) a zamícháme. Pro lepší chuť přidáme olej. Už nevaříme.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové v parním hrnci

Vepřové v parním hrnci

Když nevím, co vařit, vytáhnu parní hrnec. Pavla Lukačovičová, Dolní Lhota
Zdravě a chutně /18.05.15
Kuskus se sójovým masem

Kuskus se sójovým masem

Jídlo‚ které připravuji‚ když nestíhám.
Kateřina Slánská, Dolní Podluží
...
Zdravě a chutně /14.09.10
Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Super svačina nebo večeře, nejraději ji zapíjím horkým čajem s citronem.
Anetka ...
Zdravě a chutně /17.07.12
Sojový segedín s bramboráky

Sojový segedín s bramboráky

Skvělá alternativa české klasiky pro vegetariány.

Iva Libová, Praha

Zdravě a chutně /19.10.14
Roláda z mladého špenátu

Roláda z mladého špenátu

Petra Mlynářová, Kroměříž

Zdravě a chutně /17.02.18
Celerový nákyp

Celerový nákyp

Strouhaná zelenina zapečená se sýrem je opravdu moc dobrá!
Karolína Durdová, Slavkov u ...
Zdravě a chutně /14.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu