Reklama
Pohanka s rýží a sýrem
Fotogalerie:

Pohanka s rýží a sýrem

Alena Páclová

Náchod

Trochu dietnější varianta smažáku.

Alena Páclová, Náchod

Ingredience

  • 1 hrnek pohanka
  • 1/2 hrnku rýže
  • trocha soli
  • olej podle potřeby
  • 2 silnější plátky sýra
  • Na obalení:
  • 1 vejce
  • trocha mouky a strouhanky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Do hrnku nasypeme pohanku a rýži, propláchneme a přilijeme vodu a osolíme. Dáme na chvíli vařit, pak odstavíme, uložíme pod polštář a necháme dojít doměkka.

  2. Zatím si obalíme plátky sýra v mouce, vejci a strouhance. Osmažíme je na oleji dozlatova a přidáme pohanku. Ozdobíme zeleninou, můžeme posypat pažitkou.

Pošli recept! 4/2014 (7.3.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Netradiční čočková polévka

Netradiční čočková polévka

Nádherně voní po slanině. Můžeš do ní přidat stroužek česneku. Marcela Šarmanová,...
Zdravě a chutně /11.10.11
Cizrnová polévka s celerem

Cizrnová polévka s celerem

Cizrna ještě u nás není tak moc rozšířená, ale proč ji nevyzkoušet. Určitě ti ...
Zdravě a chutně /03.02.11
Marinované makrely

Marinované makrely

Makrela je velmi chutná a zdravá ryba, i když trochu tučnější.

Jana Kopřivová, ...

Zdravě a chutně /19.08.13
Salát se zálivkou z nivy

Salát se zálivkou z nivy

Je to recept velice jednoduchý a v naší rodině se stal špičkou v přípravě salátů.
...
Zdravě a chutně /02.09.08
Kuřecí se zeleninou a pohankou

Kuřecí se zeleninou a pohankou

Rychlá teplá večeře.

Lucie Londa, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /11.08.14
Vrstvená pochoutka

Vrstvená pochoutka

Také sterilovaná zelenina je chutná.
Jana Cibul‘ová, Cheb
Zdravě a chutně /09.11.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu