Reklama
Pohanka s mrkví a brokolicí
Fotogalerie:

Pohanka s mrkví a brokolicí

Božena Kolářová

Pouště
U nás pohanka není popelkou kuchyně!
Božena Kolářová, Pouště

Ingredience

  • 1 brokolice
  • 3 mrkev
  • 1 hrnek pohanka
  • 1 lžička sůl
  • špetka pepř
  • 80 g máslo
  • 1 cibule

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Pohanku uvaříme podle návodu. Mrkev nakrájíme na kousky nebo nastrouháme a na másle osmahneme. Brokolici spaříme a přidáme k mrkvi. Okořeníme a vše ještě chvíli podusíme.
  2. Připravíme na talíře a ozdobíme cibulkou.

    TIP: Často nahrazuji v tomto jídle máslo dvěma lžícemi panenského olivového oleje. Na mrkev lze použít bylinkovou sůl.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Griotka z červené řepy

Griotka z červené řepy

Připrav si sladký domácí likérek. Eva Fabiánová, Studénka
Zdravě a chutně /08.12.10
Salátek s vaječnou placičkou

Salátek s vaječnou placičkou

Lehká vegetariánská večeře.

Helena Davidová, Klecany

Zdravě a chutně /19.09.12
Zamilovaná polévka

Zamilovaná polévka

Začala jsem ji vařit po svatbě, manželovi pro radost.
Líba Vichrová, Deštná
Zdravě a chutně /12.02.13
Domácí jogurt

Domácí jogurt

Mléko nesmí být chemicky upraveno, nesrazilo by se.

Anna Veselá, Žďár n. Sázavou

Zdravě a chutně /02.04.14
Losos na limetkách

Losos na limetkách

Velmi lehké a zdravé jídlo.

Dana Hermanová, Strašice

Zdravě a chutně /24.04.12
Brokolicový salát

Brokolicový salát

Tenhle salát nikdy nezklame. Hodí se k masu i jako hlavní chod.

Ivana ...

Zdravě a chutně /17.10.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu