Reklama
Pohanka na hříbkách
Fotogalerie:

Pohanka na hříbkách

Eva Skoumalová

Lipník
Pokrm možná na první pohled nevypadá moc lákavě, ale je velmi chutný a jednoduchý. 
Eva Skoumalová, Lipník

Ingredience

  • 500 g pohanka
  • špetka sůl
  • hrst houby sušené
  • 3 lžíce droždí instantní
  • špetka majoránka
  • 10 stroužků česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Pohanku nejprve přebereme, aby v ní nebyly kamínky. V cedníku s malými dírkami ji propláchneme důkladně horkou vodou. Dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby asi o 4 cm pohanku překrývala. Přidáme sušené houby, osolíme a přisypeme droždí.
  2. Vaříme do změknutí a vsáknutí vody. Podle potřeby občas zamícháme. Případně trochu vody dolijeme. Ke konci vaření pohanku okořeníme špetkou majoránky a strouhaným česnekem.
  3. Podáváme s kyselou okurkou a chlebem. Zdobíme jakoukoliv zeleninou (např. naklíčeným mungem).

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Štrúdl pro diabetiky

Štrúdl pro diabetiky

Máš-li v rodině cukrovkáře, jistě oceníš můj dia recept. Inge Dotzauerová, Cheb
Zdravě a chutně /04.02.10
Kuřecí vývar s jáhlami

Kuřecí vývar s jáhlami

Jáhly můžeš nahradit kroupami či kuskusem.
Erika Uchytilová, Praha
Zdravě a chutně /27.12.11
Salátek s vaječnou placičkou

Salátek s vaječnou placičkou

Lehká vegetariánská večeře.

Helena Davidová, Klecany

Zdravě a chutně /19.09.12
Zapékané brambory

Zapékané brambory

Klasický recept jsem upravila.
Blanka Beňušová, Příbice
Zdravě a chutně /09.01.10
Hrášková pomazánka

Hrášková pomazánka

Má příjemnou a osvěžující chuť.

Veronika Suková, Ostrava

Zdravě a chutně /30.08.17
Sójové nudličky po kanadsku

Sójové nudličky po kanadsku

Petra Ménová, Kolín

Zdravě a chutně /11.01.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu