Reklama
Poctivá z Hané
Fotogalerie:

Poctivá z Hané

Anna Zemánková

Olomouc

Zelenina jí dodá jemně nasládlou příchuť.

Anna Zemánková, Olomouc

Ingredience

  • Ingredience
  • 1/2 hrnku hrách
  • 1/2 hrnku fazole
  • 1/2 hrnku čočka
  • 1/2 hrnku kroupy
  • 1 kostka masox
  • podle chuti sůl
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1/2 celer
  • 2 lžíce sádlo
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 2 nohy papriková klobása
  • 1 lžička majoránka

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Luštěniny propláchneme ve studené vodě a necháme je namočené přes noc. Druhý den všechny luštěniny společně uvaříme doměkka. Krupky propláchneme a uvaříme je zvlášť v jiném hrnci.

  2. K uvařeným luštěninám přidáme masox, sůl a nastrouhanou zeleninu. Rozehřejeme sádlo, zaprášíme je hladkou moukou a uděláme jíšku, kterou přidáme do polévky.

  3. Vše povaříme asi 10 minut, přidáme vařené krupky, na kolečka nakrájené klobásy a dochutíme majoránkou.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahůdkový salát

Lahůdkový salát

Zeleninu můžeš obměňovat. Hana Šátralová, Praha
Zdravě a chutně /12.12.12
Netradiční mrkvový salát

Netradiční mrkvový salát

Tento zajímavý salát má opravdu říz.
Ruth Šklíbová, Suchovršice
Zdravě a chutně /19.03.10
Středomořské jáhly

Středomořské jáhly

Velice dobrá a jednoduchá večeře.

Zuzana Likavcová, Nové Město pod Smrkem

Zdravě a chutně /08.09.15
Krůtí vývar s karí strouháním

Krůtí vývar s karí strouháním

Má krásnou svěží barvu, sliny se na něj sbíhají.

Veronika Jedličková, Břeclav

...
Zdravě a chutně /27.09.13
Těstoviny s krabím masem

Těstoviny s krabím masem

Zapečené těstoviny s krabím masem a zeleninou.

Pavel Štrougal, Ústí nad ...

Zdravě a chutně /18.06.16
Pohankové knedlíky z kefíru

Pohankové knedlíky z kefíru

Po nich ti těžko určitě nebude.
Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /27.12.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu