Zelenina jí dodá jemně nasládlou příchuť.
Anna Zemánková, Olomouc
Ingredience
- Ingredience
- 1/2 hrnku hrách
- 1/2 hrnku fazole
- 1/2 hrnku čočka
- 1/2 hrnku kroupy
- 1 kostka masox
- podle chuti sůl
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1/2 celer
- 2 lžíce sádlo
- 1 lžíce hladká mouka
- 2 nohy papriková klobása
- 1 lžička majoránka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Luštěniny propláchneme ve studené vodě a necháme je namočené přes noc. Druhý den všechny luštěniny společně uvaříme doměkka. Krupky propláchneme a uvaříme je zvlášť v jiném hrnci.
-
K uvařeným luštěninám přidáme masox, sůl a nastrouhanou zeleninu. Rozehřejeme sádlo, zaprášíme je hladkou moukou a uděláme jíšku, kterou přidáme do polévky.
-
Vše povaříme asi 10 minut, přidáme vařené krupky, na kolečka nakrájené klobásy a dochutíme majoránkou.