Reklama
Plněný patizon
Fotogalerie:

Plněný patizon

Zuzana Novotná

Židněves

Loupání je pracnější, ale stojí za výsledek.

Zuzana Novotná, Židněves

Ingredience

  • 1 patizon
  • 1 houska
  • trocha mléka
  • 400 g mleté maso
  • 1 vejce
  • 50 g slanina
  • 50 g tvrdý sýr
  • podle chuti sůl a pepř
  • 1 lžička vegeta
  • trocha oleje
  • vývar podle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Patizon nejprve oloupeme a vydlabeme. Housku namočíme v mléce a promícháme s mletým masem‚ vejcem‚ pokrájenou slaninou a sýrem. Směs osolíme‚ opepříme a přidáme vegetu.

  2. Patizon naplníme připravenou masovou směsí a dáme do pekáče‚ který jsme vymastili olejem. Podlijeme vývarem a pečeme přikrytý v troubě předehřáté asi na 200 °C. Ke konci pečení odkryjeme a dopečeme.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Koláč s kukuřicí a sušenými rajčaty

Koláč s kukuřicí a sušenými rajčaty

Bylinky už během samotného pečení provoní celý byt, a ta chuť! lnka Mikulková, ...
Zdravě a chutně /09.03.15
Zeleninové soté

Zeleninové soté

Recept jsem dostala od sestry.

Světlana Kravchenko, Ostrava

Zdravě a chutně /09.04.13
Platýz se žampiony

Platýz se žampiony

Platýz je bez kostí, takže by mohl zachutnat i odpůrcům ryb.

Veronika Poláčková, Mýto

...
Zdravě a chutně /06.05.12
Mrkev s hráškem a sójou

Mrkev s hráškem a sójou

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Zdravě a chutně /26.03.18
Řízečky z kedluben

Řízečky z kedluben

Moje rodina má ráda všechno smažené. Maso nemůžu ale vařit pořád, zato kedlubny jsou ...
Zdravě a chutně /07.11.08
Vepřové plátky s citronem a tymiánem

Vepřové plátky s citronem a tymiánem

Toto chutné masíčko lze připravit v zimě doma a v létě třeba na zahradním grilu.

...

Zdravě a chutně /22.03.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu