Reklama
Plněný květák
Fotogalerie:

Plněný květák

Vilma Mazankievičová

Kroměříž
Výborný oběd na piknik nebo i výlet.
Vilma Mazankievičová, Kroměříž

Ingredience

  • 1 květák
  • 1/2 kg maso vepřové mleté
  • 10 plátků slanina anglická
  • 2 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji zpěníme cibuli, osmažíme pokrájenou slaninu. Přidáme nakrájenou mrkev, osolíme, opepříme, dáme kmín.
  2. Dusíme do poloměkka. Po vysmahnutí zahustíme lžící hladké mouky a zalijeme studenou vodou. Za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme pokrájené brambory a dovaříme doměkka. Dosolíme, přisladíme a okyselíme octem.

Pošli recept! 8/2008 (16.7.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rýžovo-cuketové placičky

Rýžovo-cuketové placičky

Smažení vyváží dušená zelenina. Eva Fuhrmannová, Nové Mesto n.Váhom
Zdravě a chutně /07.11.08
Nadívaná králičí stehna

Nadívaná králičí stehna

Karolína Protivová, Rakovník

Zdravě a chutně /19.11.17
Vaječná pomazánka s celerem

Vaječná pomazánka s celerem

Když nevařím pro děti, přidávám do pomazánky čerstvý křen.   

Petr ...

Zdravě a chutně /07.04.16
Vepřové plátky s citronem a tymiánem

Vepřové plátky s citronem a tymiánem

Toto chutné masíčko lze připravit v zimě doma a v létě třeba na zahradním grilu.

...

Zdravě a chutně /22.03.12
Špenátové halušky

Špenátové halušky

Recept si u nás doma získal velkou oblibu.

Marcela Voštinková, Přerov

Zdravě a chutně /08.06.15
Celerové karbanátky s tofu

Celerové karbanátky s tofu

Také smažené dobrůtky mohou být zdravé.

Eva Skoumalová, Klučov

Zdravě a chutně /28.03.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu