Reklama
Plněný fialový elegán
Fotogalerie:

Plněný fialový elegán

Mirka Sochová

Zlín
Toto rychlé a chutné jídlo z lilku nejen pro vegetariány podávej s čerstvým pečivem.
Mirka Sochová, Zlín

Ingredience

  • 1 lilek
  • špetka pepř
  • špetka sůl
  • dle chuti koření
  • 3 rajčata
  • 1 paprika
  • 200 g sýr
  • 3 lžíce olej olivový

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. Omytý lilek podélně rozpůlíme. Vydlabeme vnitřek a v míse ho osolíme. Prosolíme i vydlabané poloviny. Necháme 30 minut odležet.
  2. Pak „lodičky“ vypláchneme. Připravíme náplň. K vydlabané směsi přidáme nakrájená rajčata, papriku‚ sýr a koření dle chuti.
  3. Promícháme a směsí naplníme lilek. Vrch hojně zasypeme strouhaným sýrem. Vložíme do pekáčku‚ přidáme asi 2 sklenice vody a trochu olivového oleje. Pečeme asi půl hodiny na 180 °C.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Poctivá z Hané

Poctivá z Hané

Zelenina jí dodá jemně nasládlou příchuť. Anna Zemánková, Olomouc
Zdravě a chutně /30.12.12
Zapomeňte na chlebíčky! 5 vtipných rychlovek na party

Zapomeňte na chlebíčky! 5 vtipných rychlovek na party

Už zase chystáte oslavu, ale protože nestíháte, budou se hosté opět muset smířit ...

Zdravě a chutně /20.05.15
Salát s červenou řepou

Salát s červenou řepou

Neobvyklá chuť tě určitě zaujme.

Natalia Horbas, Třebíč

Zdravě a chutně /17.08.12
Bazalková kuřecí játra

Bazalková kuřecí játra

Toto jednoduché a velice levné jídlo připravíš během pár minut.

Markéta Závadová, ...

Zdravě a chutně /25.07.13
Špenátové lasagne

Špenátové lasagne

Italská kuchyně patří k mým nejoblíbenějším. Lasagne zvládne opravdu každý.
Olga ...
Zdravě a chutně /12.07.13
Nákyp s brokolicí

Nákyp s brokolicí

Jednoduchý pokrm, který se dá jíst teplý i studený.

Veronika Marková, Český Těšín

...
Zdravě a chutně /15.03.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu