Někdy do náplně přidávám také červenou papriku pokrájenou nadrobno.
Jitka Pavlíková, Strakonice
Ingredience
- 4 ks menší celer
- sůl podle potřeby
- 200 g mleté maso
- 1 cibule
- olej podle potřeby
- 1 plechovka sterilované žampiony
- koření podle chuti
- 1 vejce
- 1 hrst strouhanka
- 1 hrst strouhaný tvrdý sýr
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Celer omyjeme, oloupeme a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Vyjmeme z vody a necháme vychladnout. Potom z celeru odřízneme vršek a ostrým nožem vydlabeme vnitřek.
-
Připravíme náplň: Maso podusíme na cibulce spolu se žampiony‚ ochutíme oblíbeným kořením na mletá masa a podle potřeby ještě osolíme. Hmotu doplníme vejcem‚ přidáme vydlabaný celer a lžíci strouhanky.
-
Nádivkou naplníme předvařené celery. Posypeme je strouhaným sýrem‚ podlijeme vodou a dusíme v pekáčku. Podáváme obložené smaženými brambůrky a oblohou.
Tip redakce
Podobně můžeš plnit také cukety, lilky nebo třeba patizony. Ty se ale nepředvařují.