Díky náplni krásně voní a lépe chutnají.
Eliška Robová, Praha
Ingredience
- 2 vykuchaní pstruzi
- špetka soli
- kousek másla
- 2 lžíce strouhaný parmazán
- hrstka čerstvé petrželové natě
- koření na ryby
- na posyp plátky mandlí
- 1/2 citronu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Pstruhy dobře omyjeme, osolíme a vložíme je na pekáček, který vyložíme několika plátky másla. Plátek másla vložíme i do každého pstruha spolu se lžící parmazánu, trochou nasekané petrželové natě a kořením na ryby. Pak ryby posypeme trochou mandlových plátků.
-
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut. V průběhu pečení pstruhy podlijeme šťávou. Podáváme s citronem. Nejlepší přílohou je bramborová kaše.