Reklama
Plněné kedlubny
Fotogalerie:

Plněné kedlubny

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Dají se dělat i s drůbežím masem.

Helena Litková, Praha

Ingredience

  • 8 ks mladé kedlubny
  • 2 lžíce olej
  • 1/2 cibule
  • trocha soli a pepře
  • 150 g mleté vepřové maso
  • 150 ml zeleninový vývar
  • 15 g uvařená rýže
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky mletý kmín

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Kedlubny oloupeme, vršky odkrojíme a vnitřek vydlabeme tak, aby zůstal asi 0,5 cm silný okraj. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme vydlabané části kedlubny, osolíme, osmažíme.

  2. Přidáme maso, podlijeme polovinou vývaru a krátce podusíme. Do směsi přidáme uvařenou rýži, vejce, kmín, opepříme a promícháme. Připravené kedlubny uložíme do vymazaného pekáče, naplníme nádivkou, podlijeme zbylým vývarem a dáme zapéct.

Pošli recept! 5/2015 (7.4.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát s pečenou řepou a hermelínem

Salát s pečenou řepou a hermelínem

Skvělá kombinace chutí.
Zdravě a chutně /23.02.17
Kedlubnové zelí

Kedlubnové zelí

Je to opravdu vynikající příloha k masu, mohu ji všem doporučit.
Vladimíra Malá, ...
Zdravě a chutně /04.08.11
Mrkvový salát se semínky

Mrkvový salát se semínky

Dýňová semínka jím jako prevenci proti rakovině. 

Jana Tumlířová, Praha

Zdravě a chutně /18.02.16
Červená řepa na smetaně

Červená řepa na smetaně

Blanka Zajícová, Humpolec

Zdravě a chutně /04.02.18
Lososový špíz

Lososový špíz

Tento druh masa se hodí pro každou dietu.
Lucka Ihrová, Praha
Zdravě a chutně /25.08.08
Celozrnná pizza

Celozrnná pizza

Mám ráda, když je vrstva těsta tenká.

Martina Dostálková, Uherské Hradiště

Zdravě a chutně /18.07.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu