Reklama
Plněné kedlubny
Fotogalerie:

Plněné kedlubny

David Bezucha

Černošice
V tomto období se na trhu objevují krásně čerstvé máslové kedlubny. To je ten správný čas na to, zapéct si je s masem a sýrem ke zdravé večeři. Zkus tento recept, zachutná ti!
David Bezucha, Černošice

Ingredience

  • 4 kedlubna
  • 2 lžíce olej
  • 1 cibule
  • 250 g maso kuřecí
  • 2 rajčata
  • 2 lžíce pasta tomatová
  • 2 stroužky česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 200 g sýr eidam

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kedlubny oloupeme a vydlabeme část dužiny ze středu, tak vznikne prostor pro náplň. Připravené kedlubny vložíme do zapékací misky překryjeme alobalem a dáme předpéct do trouby.
  2. krok2 Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme cibulku. Přidáme kuřecí maso, které předem nakrájíme na malé kousky. K masu přidáme na kousky nakrájená rajčata, rajčatový protlak, prolisovaný česnek a celou směs dochutíme solí a pepřem.
  3. krok3 Předpečené kedlubny plníme masovou směsí a vrátíme je na pár minut zpět do trouby dopéct. Pět minut před koncem pečení je posypeme nastrouhaným sýrem. Ihned podáváme buď samotné, nebo s čerstvým pečivem.

    TIP: Kedlubny lze plnit také mletým masem, které smícháme s podušenými vnitřky kedluben.
    Pro výraznější chuť můžeme přidat masox.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hráškový krém

Hráškový krém

V létě nahradím sterilovaný hrášek čerstvým. Polévka získá výraznější ...
Zdravě a chutně /26.03.10
Špenátové těstoviny s tuňákem a zelenými olivami

Špenátové těstoviny s tuňákem a zelenými olivami

Lehké, zdravé a rychlé jídlo.

Šárka Medáčková, Děčín

Zdravě a chutně /24.02.14
Zapečená čočka

Zapečená čočka

Zdravé jídlo z dostupných surovin.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Zdravě a chutně /08.11.15
Květákové karí placičky

Květákové karí placičky

Když placičky potřeme olejem, dají se připravit i v troubě na pečicím papíru.

...

Zdravě a chutně /19.09.17
Zapečená čekanka

Zapečená čekanka

Čekanka je velmi chutná a snadná na úpravu. Není pravidelně k sehnání, což je škoda.

...
Zdravě a chutně /16.03.13
Salát s jahodami

Salát s jahodami

Podáváme s opečenou bagetou.

Karolína Housková, Litomyšl

Zdravě a chutně /30.06.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu