Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené batáty se sójovou omáčkou

Pečené batáty se sójovou omáčkou

4.3/5 Počet hodnocení: 38
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 586 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 70 g
Tuky 28 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyzkoušejte nejlepší jinačí hranolky! Ty batátové po čínsku si zstoprocentně zamilujete.

Suroviny

oloupaných a nakrájených na hranolky
olivový olej 2 PL
sójová omáčka 2 PL
chilli sušené špetka
drcené
zázvor (mletý) špetka

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C. V míse promíchejte batáty s olejem, sójovou omáčkou a chilli. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Poprašte lehce zázvorem. 

2

Pečte 30 minut dokřupava, v polovině pečení batáty obraťte.

NĚCO NAVÍC
Batáty se také nazývají sladké brambory. Mají různý tvar, velikost i barvu, asi nejznámější jsou červené hlízy se žlutou nebo bílou dužinou – ta při smažení zůstává pevná, ale zároveň vláčná. Batáty jsou výborné i v podobě pyré nebo zapečené. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč