Reklama
Platýz se žampiony
Fotogalerie:

Platýz se žampiony

Veronika Poláčková
Veronika Poláčková
Mýto

Platýz je bez kostí, takže by mohl zachutnat i odpůrcům ryb.

Veronika Poláčková, Mýto

Ingredience

  • 3 ks filet platýze
  • 4 čerstvé žampiony
  • 8 cm pórek
  • dle chuti sůl
  • dle chuti mletý barevný pepř
  • koření na ryby
  • máslo
  • olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Filety platýze omyjeme, osušíme, osolíme, mírně opepříme a posypeme kořením na ryby.

  2. Zapékací misku mírně vymažeme olejem a poklademe do ní filety platýze. Na rybu dáme na plátky nakrájené, oloupané žampiony, na kolečka nakrájený pórek a vše poklademe lupínky másla.

  3. Dáme zapéct do trouby vyhřáté na 200 °C na 20 minut. Podáváme s vařenými bramborami.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mladé kuřátko s mrkví

Mladé kuřátko s mrkví

Doma jíme výlučně čerstvé kuřecí maso. Je velmi chutné i s obyčejnou mrkví. Marie ...
Zdravě a chutně /21.07.08
Banánový jahelník

Banánový jahelník

 Můžeš zakápnout javorovým sirupem.
Dominika Zavřelová, Děčín
Zdravě a chutně /20.12.11
Pohankové palačinky se šunkou

Pohankové palačinky se šunkou

Palačinky budou nadýchané, když do těsta vmícháš trochu minerálky nebo kypřicího ...

Zdravě a chutně /23.09.16
Kopřivový špenát

Kopřivový špenát

Podáváme s brambory a volským okem.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Zdravě a chutně /31.03.14
Cizrnová polévka s celerem

Cizrnová polévka s celerem

Cizrna ještě u nás není tak moc rozšířená, ale proč ji nevyzkoušet. Určitě ti ...
Zdravě a chutně /03.02.11
Kuskusový salát s polníčkem

Kuskusový salát s polníčkem

Podáváme na salátových listech.

Lucie Baťková, Hradec Králové

Zdravě a chutně /29.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu