Reklama
Platýz se žampiony
Fotogalerie:

Platýz se žampiony

Veronika Poláčková
Veronika Poláčková
Mýto

Platýz je bez kostí, takže by mohl zachutnat i odpůrcům ryb.

Veronika Poláčková, Mýto

Ingredience

  • 3 ks filet platýze
  • 4 čerstvé žampiony
  • 8 cm pórek
  • dle chuti sůl
  • dle chuti mletý barevný pepř
  • koření na ryby
  • máslo
  • olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Filety platýze omyjeme, osušíme, osolíme, mírně opepříme a posypeme kořením na ryby.

  2. Zapékací misku mírně vymažeme olejem a poklademe do ní filety platýze. Na rybu dáme na plátky nakrájené, oloupané žampiony, na kolečka nakrájený pórek a vše poklademe lupínky másla.

  3. Dáme zapéct do trouby vyhřáté na 200 °C na 20 minut. Podáváme s vařenými bramborami.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Hodí se jako příloha k masitým jídlům. Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Zdravě a chutně /14.06.11
Pomerančový losos s pyré

Pomerančový losos s pyré

Karla Hanáková, Plzeň

Zdravě a chutně /20.03.19
Fazolkový salát se sýrem

Fazolkový salát se sýrem

Milovníci fazolek si tento recept ihned oblíbí!

Jana Suchá, Praha

Zdravě a chutně /21.05.17
Špaldové palačinky na višňové omáčce

Špaldové palačinky na višňové omáčce

Lahodný letní oběd, který zachutná nejen dětem.

Andrea Jílková, Polička

Zdravě a chutně /24.08.16
Sójové chilli con carne

Sójové chilli con carne

Pro milovníky ostřejších pokrmů.

Dana Procházková, Černá u Bohdanče

Zdravě a chutně /25.11.14
Ryba s ořechy

Ryba s ořechy

Každý výživový poradce ti takový oběd schválí.

Zdenka Fořtová, Rýmařov

Zdravě a chutně /04.10.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu