Platýz je bez kostí, takže by mohl zachutnat i odpůrcům ryb.
Veronika Poláčková, Mýto
Ingredience
- 3 ks filet platýze
- 4 čerstvé žampiony
- 8 cm pórek
- dle chuti sůl
- dle chuti mletý barevný pepř
- koření na ryby
- máslo
- olivový olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Filety platýze omyjeme, osušíme, osolíme, mírně opepříme a posypeme kořením na ryby.
-
Zapékací misku mírně vymažeme olejem a poklademe do ní filety platýze. Na rybu dáme na plátky nakrájené, oloupané žampiony, na kolečka nakrájený pórek a vše poklademe lupínky másla.
-
Dáme zapéct do trouby vyhřáté na 200 °C na 20 minut. Podáváme s vařenými bramborami.