Reklama
Pizza z listového těsta se smetanovou omáčkou a rukolou
Fotogalerie:

Pizza z listového těsta se smetanovou omáčkou a rukolou

Martina Měkutová Lednická
Martina Měkutová Lednická
Vodňany

Z listového těsta se dají dělat v kuchyni mnohé dobroty.

Martina Měkutová Lednická, Vodňany

Ingredience

  • 250 g kuřecí prsa
  • 250 ml smetana 12%
  • 1 balení listové těsto
  • 1 konzerva rajčatový protlak
  • 1 hrst cherry rajčátka
  • 100 g anglická slanina
  • 1 kus paprika
  • 150 g tučný sýr
  • 1 hrst rukola
  • 1 lžíce olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Chlazená kuřecí prsa nakrájíme na kostičky a osmahneme na olivovém oleji dozlatova spolu s nakrájenou paprikou a celými cherry rajčátky. Po té přidáme smetanu a lehce podusíme.
  2. Mezitím si vyválíme listové těsto na tenkou vrstvu. Pomažeme rajčatovým protlakem a olivovým olejem. Připravenou směs vlijeme na takto připravené těsto. Přidáme zbylé ingredience a to slaninu a sýr a dáme zapéct dozlatova asi na 15 minut do vyhřáté trouby na 180°C.

  3. Upečenou pizzu ozdobíme čerstvou rukolou, která pizze dodá typickou kořeněnou pikantní chuť.

Pošli recept! 3/2013 (4.2.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečené brambory se žampiony

Pečené brambory se žampiony

Jednoduchá lehká večeře, nebo luxusní příloha. Pavel Štrougal, Ústí nad Labem -...
Zdravě a chutně /27.02.13
Zeleninová rychlovka načerveno

Zeleninová rychlovka načerveno

Hořčičná semínka zlepšují trávení.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Zdravě a chutně /27.11.14
Lilek plněný zeleninou

Lilek plněný zeleninou

Kombinace česneku, sýra, bylinek a zeleniny tě nikdy nezklame.
Markéta Vítková, ...
Zdravě a chutně /08.12.10
Rajská pohanka s rybičkami

Rajská pohanka s rybičkami

Tahle pohanka je opravdu „rajská“.

Petra Ménová, Kolín

Zdravě a chutně /14.10.13
Kuřecí nudličky

Kuřecí nudličky

Určitě se stanou i tvým oblíbeným jídlem.
Michal Klepáček, Bruntál
Zdravě a chutně /26.10.11
Zeleninový salát

Zeleninový salát

Podávej samostatně nebo jako přílohu.
Iva Bartušková, Bítovčice
Zdravě a chutně /19.05.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu