Reklama
Pilaf z čočky a špenátu
Fotogalerie:
 

Pilaf z čočky a špenátu

Lenka Ur
Lenka Ur
Praha

Vynikající levná a zdravá specialita z čočky, rýže a špenátu je inspirovaná arabskou kuchyní, která Vám a Vašim přátelům zachutná.

Lenka Ur, Praha

Ingredience

  • 200 g čočka
  • 200 - 250 g rýže
  • 400 g listový špenát (krájený čerstvý nebo mražený)
  • 3 cibule
  • 1/2 ks pórek
  • 2-4 stroužky česnek
  • 5 lžic olivový olej
  • 3 lžíce přepuštěné máslo ghee (stačí obyčejný rostlinný olej)
  • 500 g bílý jogurt
  • ½ lžičky nové koření – mleté či drcené
  • ½ lžičky pepř
  • ½ lžičky sůl
  • přiměřené množství voda

Doba přípravy

Počet porcí

6 - 8

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Čočku předem namočíme na cca 2 hodiny. Poté slijeme a zalijeme čerstvou vodou, při nižší teplotě vaříme pod poklicí 15 - 20 minut.

  2. Rozkrájíme nadrobno jednu cibuli a osmahneme na oleji, vmícháme ji do čočky, přidáme propranou rýži a vodu, osolíme a opepříme. Dobře promícháme, přivedeme k varu a nyní vaříme do úplného změknutí rýže a čočky asi 15 minut.

  3. Zbylou cibuli a pórek nakrájíme na půlkolečka a přidáme prolisovaný česnek. Na pánvičce s troškou rozehřátého oleje posypeme novým rozemletým kořením a osmahneme.

  4. Opraný nakrájený špenát povaříme s troškou vody, lžičkou oleje a špetkou soli. Uvařený špenát vmícháme do rýže s čočkou a celé vyklopíme na mísu. Uprostřed vyhloubíme větší důlek a do něj vlijeme bílý jogurt. Posypeme osmahnutou cibulí či pórkem s česnekem a novým kořením. Podáváme horké nebo studené. Dobrou chuť.

    Tip - Hotový pokrm můžeme ozdobit také nakrájenou čerstvou zelenou syrovou svazkovou cibulkou a rajčaty.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketová nádivka

Cuketová nádivka

V sezoně ji dělám pořád. Ivana Bartušková, Bítovčice
Zdravě a chutně /20.03.13
Těstoviny se zeleninovým lečem

Těstoviny se zeleninovým lečem

Můžeš do něj přidat i nějaké své oblíbené koření.

Alžběta ...

Zdravě a chutně /01.08.16
Pikantní rolka

Pikantní rolka

Nejlepší přílohou je dušená rýže.

Dagmar Kočí, Žatec

Zdravě a chutně /02.07.14
Vaječná pochoutka s tofu

Vaječná pochoutka s tofu

Na svačinku i k snídani.

Eva Mikysková, Třebíč

Zdravě a chutně /29.01.16
Sumeček se zeleninou

Sumeček se zeleninou

Tohle jídlo miluje k obědu i moje malá dcerka Anetka.
Jitka Klučková, Zdounky
Zdravě a chutně /03.10.08
Žralok s bramborovou kaší

Žralok s bramborovou kaší

Žralok může být příjemným spestřením jídelníčku.

Libuše Hlaváčová, Brno

Zdravě a chutně /15.07.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu