Reklama
Pikantní zelenina
Fotogalerie:

Pikantní zelenina

Myslím, že ji ocení nejen vegetariáni.
Kateřina Vlčková, Dubicko

Ingredience

  • 1 cuketa
  • 1 mrkev
  • 1 paprika
  • hrst houby sušené
  • 1 lžíce omáčka sojová
  • špetka chilli
  • špetka sůl
  • 1 lžička glutasol
  • 1–2 lžičky škrob
  • 300 g rýže
  • 1 lžička kari

Doba přípravy

40 minut

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Houby nabobtnat. Nakrájíme mrkev, papriku a cuketu na malé kousky.
  2. Na pánev nalijeme trochu oleje‚ přidáme mrkev‚ papriku‚ okapané houby a smažíme. Ochutíme sojovou omáčkou‚ glutasolem‚ chilli a špetkou soli. Když je mrkev mírně změklá‚ přidáme cuketu. Až změkne, zalijeme ji škrobem rozpuštěným ve vodě a mícháme do zhoustnutí.
  3. Podáváme s vařenou rýží s karí kořením.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pstruh po salašnicku

Pstruh po salašnicku

Možná netradiční, ale určitě skvělá kombinace chutí. Jana Remková, Orlová
Zdravě a chutně /17.12.15
Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny

Podle receptu

Idy Dostalíkové z Havířova

Zdravě a chutně /05.08.18
Kuskus se sójovým masem

Kuskus se sójovým masem

Jídlo‚ které připravuji‚ když nestíhám.
Kateřina Slánská, Dolní Podluží
...
Zdravě a chutně /14.09.10
Česneková pomazánka s klíčky fazolí mungo

Česneková pomazánka s klíčky fazolí mungo

Tvaroh ti dodá vápník, česnek a klíčky mungo fazolí zase obsahují spoustu vitaminů.
...
Zdravě a chutně /23.03.10
Rýžový salát s rajčaty

Rýžový salát s rajčaty

Rajčata plněná rýžovým salátem s krabími tyčinkami.

Pavel Štrougal, Ústí nad ...

Zdravě a chutně /30.05.13
Ředkvičkové placičky

Ředkvičkové placičky

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Zdravě a chutně /20.02.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu