Reklama
Pikantní omáčka
Fotogalerie:

Pikantní omáčka

Zuzka Skoumalová

Klučov
Uvař si ji podle mého receptu.
Zuzka Skoumalová, Klučov

Ingredience

  • 1 sáček sójový granulát
  • trocha sojová omáčka
  • 1 větší protlak rajčatový
  • 10 stroužků česnek
  • 1 lžíce med
  • 1 lžíce mouka hladká
  • trochu olej
  • hrst pórek
  • 1 kg paprika
  • 1 kg rajčata
  • dle chuti vegeta
  • dle chuti majoránka
  • dle chuti sůl
  • dle chuti paprika mletá

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Granulát osolíme a pokapeme sójovou omáčkou. Zalijeme horkou vodou a necháme 30 minut bobtnat. Pak vodu slijeme a vymačkáme.
  2. Na oleji zpěníme pórek, přidáme rajčata a papriky pokrájené na plátky. Dusíme do zhoustnutí. Přidáme rajský protlak, granulát, koření, sůl a v trošce vody rozmíchanou mouku. Povaříme, přidáme česnek a med. Necháme přejít varem a odstavíme. Jíme s těstovinami.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kulajda po diabetiky

Kulajda po diabetiky

Kdo má rád, dochutí kapkou octa. Hana Šátralová, Praha
Zdravě a chutně /26.12.15
Kuskus se zeleninou, šunkou a sýrem

Kuskus se zeleninou, šunkou a sýrem

Suroviny obměňuji podle toho, co mám doma.

Aneta Woźnická, Litoměřice

Zdravě a chutně /09.04.17
Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

Svěží jarní dobrota, která stojí za vyzkoušení.

Božena Peřinová, Bítovčice

Zdravě a chutně /14.03.16
Zapečená brokolice

Zapečená brokolice

Výtečný jednoduchý oběd.
Alena Kučerová, Štěpánkovice
Zdravě a chutně /14.04.12
Dušená hlíva s tofu a rajčaty na karí

Dušená hlíva s tofu a rajčaty na karí

Hlíva nám pomáhá zvyšovat imunitu.
Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /24.02.10
Čočková ciabatta

Čočková ciabatta

Červená čočka je dobře stravitelná.

Olga Dláskalová, Frýdek-Místek

Zdravě a chutně /01.11.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu