Reklama
Pikantní medový pangasius
Fotogalerie:

Pikantní medový pangasius

Dana Kozáčková

Prosetín u Bystřice n. Pernštejnem

Je to ryba, se kterou se dobře kombinují chutě.
 

Dana Kozáčková, Prosetín u Bystřice n. Pernštejnem

Ingredience

  • trocha másla
  • 2 filety pangasius
  • špetka soli
  • špetka provensálského koření
  • 4 lžíce hladká mouka
  • 3 lžíce med
  • 1/2 lžičky chilli
  • oříšek másla na dip
  • 1/2 ks cibulka
  • 1 bílý jogurt
  • trocha soli a pepře
  • cukr podle chuti
  • stroužek česneku
  • 1/2 lžičky křen
  • snítka naťového celeru

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Na pánvi necháme rozpustit máslo. Mezitím si nakrájíme pangasia na zhruba 8 centrimetrové porce. Osolíme, okořeníme a jemně posypeme hladkou moukou. Poté položíme pangasia do rozehřátého másla na pánvi a krátce z obou stran necháme zatáhnout v křupavou krustu. Rybu vložíme do zapékací mísy a podlijeme 100 ml vody. V misce smícháme z medu a chilli pikantní přeliv a rovnoměrně polijeme každý díl pangasia. Dáme do trouby a při 150 °C pečeme 20 minut.

  2. Mezitím si připravíme dip. Na másle necháme zpěnit půlku cibulky. Zasypeme trochou hladké mouky a přidáme bílý jogurt. Chvíli necháme netradiční jíšku vařit za stálého míchání. Poté jíšku přecedíme a dáme zpět na oheň. Zde si může každý přijít na své, neboť lidská fantazie nezná meze. Přidala jsem do jíšky trochu soli, pepře, cukru,  stroužek česneku, půl lžičky strouhaného křenu a trochu naťového celeru.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční dobroty (18.11.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Diacukroví – barevné půlměsíce

Diacukroví – barevné půlměsíce

Také diabetici si rádi smlsnou na něčem sladkém. Hana Slatinská, Třebíč
Zdravě a chutně /24.02.10
Cizrnová kaše s balkánským sýrem

Cizrnová kaše s balkánským sýrem

Uvař si ji, určitě nebudeš litovat.

Markéta Zimmermannová, Havlíčkův Brod

Zdravě a chutně /06.02.15
Ředkvičkový salát

Ředkvičkový salát

Zkus si se mnou připravit jarní vitaminovou bombu!
Jitka Konečná, Ostrava
Zdravě a chutně /06.03.09
Pečená řepa s medem

Pečená řepa s medem

Chutná příloha k masitým pokrmům.

Martina Nečasová, Rosice u Chrasti

Zdravě a chutně /15.04.13
Zeleninový salát s jáhlami

Zeleninový salát s jáhlami

Podávej jako samostatný pokrm, třeba k večeři.
Renata Slavíčková, Velké Popovice
Zdravě a chutně /17.05.11
Zapečené lilky

Zapečené lilky

Místo lilku můžeme použít i cukety.
Julie Černá, e-mail
Zdravě a chutně /12.11.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu