Reklama
Pikantní lilek
Fotogalerie:

Pikantní lilek

Kateřina Horčicová

Praha
Oblíbila jsem si lilek, dá se připravovat na mnoho způsobů. Nevařím podle kuchařských knih, ale podle fantazie, to mě baví nejvíc.
Kateřina Horčicová, Praha

Ingredience

  • 1 lilek
  • 300 g maso hovězí mleté
  • 2 lžíce strouhanka
  • 2 stroužky česnek
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 1 vejce
  • 6 lžic mouka hladká
  • 200 g lučina
  • 100 g sýr eidam
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 1 paprička chilli
  • 100 g ořechy vlašské
  • 4 lžíce olej olivový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Lilek opláchneme, nemusíme loupat. Nakrájíme ho na zhruba 1 cm tenké plátky. Mleté maso smícháme se strouhankou, vejcem, česnekem a ochutíme solí a pepřem. Směs důkladně promícháme a z masa vytvoříme menší placičky, které obalíme v hladké mouce.
  2. krok2 Sýrovou směs připravíme z lučiny, kterou smícháme s nastrouhaným sýrem. Ochutíme sladkou paprikou, nasekanou chilli papričkou, solí a pepřem. Nakrájené lilky vložíme do pekáčku a podlijeme je olivovým olejem. Na každý plátek lilku nandáme masovou placičku a lžíci sýrové směsi.

  3. krok3 Nahoře ozdobíme půl­kami vlašských ořechů. Lilky pomalu pečeme v předehřáté troubě tak dlouho, dokud sýrová směs nezezlátne. Chutnají skvěle samotné nebo s čerstvým chlebem.

Pošli recept! 10/2009 (16.9.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cubolgoni pro děti

Cubolgoni pro děti

Jemný a pestrý pokrm vhodný pro děti. Pochutnají si na něm ale i dospělí. ...
Zdravě a chutně /19.07.12
Salát z červené čočky

Salát z červené čočky

Pokud ho ozdobíš nakrájeným jablkem, bude salát příjemně osvěžující.

...

Zdravě a chutně /10.10.16
Květákový salát s pikantní zálivkou

Květákový salát s pikantní zálivkou

Zelenina v salátu by neměla být úplně měkká – proto nevař květák moc dlouho, ...
Zdravě a chutně /14.06.11
Roštěnky s jarní zeleninou

Roštěnky s jarní zeleninou

Můj přítel je velký příznivec masa. Preferuje maso červené, které prý dodává sílu ...
Zdravě a chutně /26.04.13
Rybí karbanátky z grilu

Rybí karbanátky z grilu

Důležité je rybí maso vyváženě ochutit.

Ivan Novotný, Ostrava

Zdravě a chutně /11.12.13
Pohanková sekaná

Pohanková sekaná

Chceme být zdraví, a tak znovu ob­je­vujeme to, co kdysi věděly už naše babičky. ...
Zdravě a chutně /22.01.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu