Reklama
Pikantní lilek
Fotogalerie:

Pikantní lilek

Oblíbila jsem si lilek, dá se připravovat na mnoho způsobů. Nevařím podle kuchařských knih, ale podle fantazie, to mě baví nejvíc.
Kateřina Horčicová, Praha

Ingredience

  • 1 lilek
  • 300 g maso hovězí mleté
  • 2 lžíce strouhanka
  • 2 stroužky česnek
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 1 vejce
  • 6 lžic mouka hladká
  • 200 g lučina
  • 100 g sýr eidam
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 1 paprička chilli
  • 100 g ořechy vlašské
  • 4 lžíce olej olivový

Doba přípravy

60 minut

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Lilek opláchneme, nemusíme loupat. Nakrájíme ho na zhruba 1 cm tenké plátky. Mleté maso smícháme se strouhankou, vejcem, česnekem a ochutíme solí a pepřem. Směs důkladně promícháme a z masa vytvoříme menší placičky, které obalíme v hladké mouce.
  2. krok2 Sýrovou směs připravíme z lučiny, kterou smícháme s nastrouhaným sýrem. Ochutíme sladkou paprikou, nasekanou chilli papričkou, solí a pepřem. Nakrájené lilky vložíme do pekáčku a podlijeme je olivovým olejem. Na každý plátek lilku nandáme masovou placičku a lžíci sýrové směsi.

  3. krok3 Nahoře ozdobíme půl­kami vlašských ořechů. Lilky pomalu pečeme v předehřáté troubě tak dlouho, dokud sýrová směs nezezlátne. Chutnají skvěle samotné nebo s čerstvým chlebem.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hráškové rizoto s chřestem

Hráškové rizoto s chřestem

Zdravá, téměř dietní pochoutka. Jana Fleková, Most
Zdravě a chutně /27.04.14
Šťáva z řepy, celeru a mrkve

Šťáva z řepy, celeru a mrkve

Vitaminová bomba, která tě postaví na nohy.

Ivana Černá, Praha

Zdravě a chutně /27.02.14
Špenátová roláda

Špenátová roláda

Výbornou roládu ze špenátu můžeš udělat i z listového těsta.
Vlaďka W., Slavkov u ...
Zdravě a chutně /10.10.08
Celerové lasagne

Celerové lasagne

Podle receptu

Magdy Císařové z Kroměříže

Zdravě a chutně /24.06.19
Zdravý oběd do krabičky

Zdravý oběd do krabičky

Lenka Hradílková, Mělník

Zdravě a chutně /29.03.18
Dušené ředkvičky s tvarůžky

Dušené ředkvičky s tvarůžky

Tahle voňavá pochoutka s pikantní zeleninkou prostě nemá chybu.

Ondřej Dráteník, ...

Zdravě a chutně /31.12.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu