Reklama
Reklama
Pikantní lilek
Fotogalerie:

Pikantní lilek

Oblíbila jsem si lilek, dá se připravovat na mnoho způsobů. Nevařím podle kuchařských knih, ale podle fantazie, to mě baví nejvíc.
Kateřina Horčicová, Praha

Ingredience

  • 1 lilek
  • 300 g maso hovězí mleté
  • 2 lžíce strouhanka
  • 2 stroužky česnek
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 1 vejce
  • 6 lžic mouka hladká
  • 200 g lučina
  • 100 g sýr eidam
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 1 paprička chilli
  • 100 g ořechy vlašské
  • 4 lžíce olej olivový

Doba přípravy

60 minut

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Lilek opláchneme, nemusíme loupat. Nakrájíme ho na zhruba 1 cm tenké plátky. Mleté maso smícháme se strouhankou, vejcem, česnekem a ochutíme solí a pepřem. Směs důkladně promícháme a z masa vytvoříme menší placičky, které obalíme v hladké mouce.
  2. krok2 Sýrovou směs připravíme z lučiny, kterou smícháme s nastrouhaným sýrem. Ochutíme sladkou paprikou, nasekanou chilli papričkou, solí a pepřem. Nakrájené lilky vložíme do pekáčku a podlijeme je olivovým olejem. Na každý plátek lilku nandáme masovou placičku a lžíci sýrové směsi.

  3. krok3 Nahoře ozdobíme půl­kami vlašských ořechů. Lilky pomalu pečeme v předehřáté troubě tak dlouho, dokud sýrová směs nezezlátne. Chutnají skvěle samotné nebo s čerstvým chlebem.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cizrnový salát se zeleninou

Cizrnový salát se zeleninou

osvěžující salát s cizrny a čerstvé zeleniny, doplňuje smetanová zálivka s česnekem....
Zdravě a chutně /30.07.17
Bylinková rajčata

Bylinková rajčata

Když potřebuješ zužitkovat úrodu.

Jindřiška Chvojková, Příbram

Zdravě a chutně /24.03.13
Dušená červená řepa

Dušená červená řepa

Zprvu obávané jídlo nyní chutná všem.

Hana Bílá, České Budějovice

Zdravě a chutně /10.02.13
Zeleninový salát s cizrnou a pšenicí

Zeleninový salát s cizrnou a pšenicí

Jídlo plné vitaminů, na které se těší celá rodina. Připravuji ho rodičům ...
Zdravě a chutně /07.04.12
Dušená brokolice s jogurtovou omáčkou

Dušená brokolice s jogurtovou omáčkou

Velmi jemné, dietní jídlo, které je vhodné k obědu i k lehké večeři.
...
Zdravě a chutně /03.02.11
Omáčka z červené čočky

Omáčka z červené čočky

Červenou čočku si mohou dopřát i lidé trpící dnou, kteří se jinak musí luštěninám...

Zdravě a chutně /22.09.15
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama