Ingredience
- 1 lilek
- 300 g maso hovězí mleté
- 2 lžíce strouhanka
- 2 stroužky česnek
- dle chuti sůl
- dle chuti pepř
- 1 vejce
- 6 lžic mouka hladká
- 200 g lučina
- 100 g sýr eidam
- 1 lžička paprika sladká mletá
- 1 paprička chilli
- 100 g ořechy vlašské
- 4 lžíce olej olivový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Lilek opláchneme, nemusíme loupat. Nakrájíme ho na zhruba 1 cm tenké plátky. Mleté maso smícháme se strouhankou, vejcem, česnekem a ochutíme solí a pepřem. Směs důkladně promícháme a z masa vytvoříme menší placičky, které obalíme v hladké mouce.
-
Sýrovou směs připravíme z lučiny, kterou smícháme s nastrouhaným sýrem. Ochutíme sladkou paprikou, nasekanou chilli papričkou, solí a pepřem. Nakrájené lilky vložíme do pekáčku a podlijeme je olivovým olejem. Na každý plátek lilku nandáme masovou placičku a lžíci sýrové směsi.
-
Nahoře ozdobíme půlkami vlašských ořechů. Lilky pomalu pečeme v předehřáté troubě tak dlouho, dokud sýrová směs nezezlátne. Chutnají skvěle samotné nebo s čerstvým chlebem.