Pomalým dušením získáte měkoučké maso se zeleninou a báječnou šťávu, kterou můžete vyjídat třeba chlebem.
Suroviny
olivový olej
1
PL
krůtí stehna
500
g
vykoštěné, na kostky
sůl
cibule
1
ks
silná kolečka
mrkev
2
ks
na 4 cm válečky
pórek
2
ks
menší, zbavené tmavě zelených částí, na 4 cm válečky
vývar kuřecí
400
ml
lze nahradit zeleninovým
rozmarýn
1
ČL
sušený, lze nahradit 1 snítkou čerstvého
fazole
400
g
bílé, konzerva, slité, propláchnuté
k podávání
Postup
1
Olej zahřejte ve větším hrnci. Vsypte maso a 5 minut ho opékejte, pak přidejte cibuli, mrkev a pórek.
2
Opékejte ještě 5 minut, aby zelenina začala měknout. Často míchejte.
3
Vlijte vývar, vhoďte rozmarýn, přiklopte a 40 minut vařte.
4
Vsypte fazole, duste asi 30 minut, aby maso změklo. Je-li třeba, dolijte vodu. Jezte s chlebem či s bramborami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Výběr pro milovníky poctivé porce masa(42 receptů)