Takto připravené filé je pro každého příjemným překvapením.
Anna Vavřínová, Brno - venkov
Ingredience
- 4 ks rybí filé
- 1 šlehačka
- 1 sklenice zavařené meruňky
- 300 - 400 g plnotučný jogurt
- 1 navršená lžička kari
- 1 navršená lžička zázvor
- 4 - 6 stroužků česnek
- 1 lžička sůl
- 1/3 lžičky cukr krystal
- 1 lžíce olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Jogurt nalejeme do misky, přidáme rozetřený česnek, kari, zázvor, sůl, cukr a vše smícháme dohromady.
-
Ve vzniklé omáčce obalíme kousky filé a vložíme do rozpáleného oleje. Zalejeme případným zbytkem omáčky a po obou stranách na středním plameni osmažíme.
-
Jakmile je filé měkké, podáváme. Ochutíme zavařenými okapanými meruňkami a ozdobíme šlehačkou. Servírujeme s brambory.