Ingredience
- 300 g čočka
- 200 g rýže
- svazek cibulka jarní
- dle potřeby olej olivový
- 150 g okurky sterilované
- 3 lžíce kečup
- dle chuti cukr krupice
- dle chuti kari
- dle chuti vegeta
- dle chuti sůl
- dle chuti pepř
- 4 klobásy paprikové
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Čočku přebereme‚ propláchneme ji a pak nasypeme do hrnce se studenou vodou. Pomalu ji uvaříme doměkka a potom scedíme.
-
Rýži propláchneme‚ uvaříme v osolené vodě a rovněž scedíme.
-
Cibulku nasekáme nadrobno a krátce ji orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme nakrájené okurky‚ kečup‚ cukr‚ karí koření a opět krátce opečeme. Do tohoto základu nasypeme čočku i rýži‚ promícháme a dochutíme vegetou‚ solí a pepřem.
-
Čočku s rýží můžeme podávát jako samostatné teplé nebo studené jídlo. Skvěle chutná také s opečenou klobásou.