Reklama
Pesto z medvědího česneku
Fotogalerie:

Pesto z medvědího česneku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ladislav Vesecký, Zl. Hory

Ingredience

  • hrst vlašských ořechů (nebo lískových jader)
  • asi 150  ml oleje
  • 2 - 3 svazky medvědího česneku
  • podle chuti sůl, pepř, chilli nebo kajenský pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve rozmixujeme ořechy tyčovým mixérem, přilijeme olej. Opláchnutý a okapaný medvědí česnek překrájíme nadrobno a přidáme k rozmixovaným ořechům.

  2. Mixujeme na drobnou kaši. Lehce osolíme a opepříme, přidáme 1/2 lžičky chilli na zvýraznění chutě. Promícháme a pak pesto naplníme do malých skleniček. Používá se k potírání všech druhů masa na pečení, ke špagetám a podle chuti.

Pošli recept! 5/2017 (20.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plnění pstruzi

Plnění pstruzi

Díky náplni krásně voní a lépe chutnají. Eliška Robová, Praha
Zdravě a chutně /30.10.13
Celozrnné lívance s jablky

Celozrnné lívance s jablky

Ke snídani, svačině, obědu, večeři i kávě. 
Martina Kolková, 
...
Zdravě a chutně /28.12.10
Hrachová kaše s uzeným tofu

Hrachová kaše s uzeným tofu

Zdravá varianta české klasiky.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /11.08.12
Vrtulky a kolínka s hlívou

Vrtulky a kolínka s hlívou

Pro nevegetariány se nejlépe hodí přidat kuřecí nebo krůtí maso.

Veronika Marková, ...

Zdravě a chutně /13.11.14
Cuketový nákyp

Cuketový nákyp

Můžeme přidat hrst voňavých bylinek.

Jana Měsíčková, Veselí nad Moravou

Zdravě a chutně /24.08.16
Dušené kedlubny se zakysanou smetanou

Dušené kedlubny se zakysanou smetanou

Jarní zeleninu miluju a vymýšlím z ní různá nová jídla. Doporučuji vám můj pokrm z ...
Zdravě a chutně /03.05.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu