Reklama
Penne s lečem
Fotogalerie:
 

Penne s lečem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich Kalousek, Kadaň

Ingredience

  • 2 stroužky česneku
  • 3 rajčata
  • 3 bílé papriky
  • 1 cuketa
  • 1 menší lilek
  • 5 lžic olivového oleje
  • podle chuti sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1 větvička rozmarýnu
  • 400 g těstovin penne

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Rajčata nakrojíme do kříže, spaříme v horké vodě, oloupeme a rozkrájíme na středně velké kostičky.

  2. krok2

    Papriky zbavíme jádřince a pokrájíme na kousky.

  3. krok3

    Cuketu s lilkem omyjeme, osušíme a se slupkou je nakrájíme na menší dílky.

  4. krok4

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na něm opečeme lilek i cukety. Přidáme papriky a rajčata,
    osolíme, opepříme, vmícháme nakrájený česnek a větvičku rozmarýnu. Potom směs podlijeme
    dvěma lžícemi vody a necháme dusit pod pokličkou na mírném plameni do změknutí zeleniny,
    asi 20 minut.

  5. Mezitím si těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme je, necháme okapat a ještě teplé promícháme se zeleninovým lečem.

Tip redakce

Lečo se dá vylepšit kolečky libovější klobásy nebo drůbežího párku. Také můžeš přidat na kostičky nakrájené kuřecí maso, které si předem osmahneš na oleji nebo které ti zbylo z pečeného kuřete.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí přesnídávka

Domácí přesnídávka

Vynikající domácí přesnídavka nejen pro děti.
Zdravě a chutně /20.10.17
Naložený grilovaný lilek

Naložený grilovaný lilek

Zelenina se na mém stole objevuje několikrát denně.

Iva Císařová, Hradec Králové

Zdravě a chutně /19.09.14
Cuketové minipizzy

Cuketové minipizzy

Jejich chuť můžeš zvýraznit špetkou chilli vmíchanou do náplně.

Svetlana Kravchenko, ...

Zdravě a chutně /03.03.13
Červená čočka s fazolkami  a polentou

Červená čočka s fazolkami a polentou

Polentu jsme si velmi oblíbili, nabízí bezpočet kombinací.

Šárka Plchová, Brno

Zdravě a chutně /04.06.14
Raw koláč s jablky a ořechy

Raw koláč s jablky a ořechy

Lucie Kalivodová, Žamberk

Zdravě a chutně /09.01.18
Rajská pohanka s rybičkami

Rajská pohanka s rybičkami

Tahle pohanka je opravdu „rajská“.

Petra Ménová, Kolín

Zdravě a chutně /14.10.13
 

Nejnovější

Mleté maso pod peřinkou

Mleté maso pod peřinkou

Renata Hrnčiříková, Slavičín
Škola vaření /23.06.18
Fritovaná zelenina v těstíčku

Fritovaná zelenina v těstíčku

Bude chutnat i dětem

Podle receptu Terezy Andělové z Chrudimi

Vaříme express /23.06.18
Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň

Vaříme express /23.06.18
Pikantní kuřecí čína

Pikantní kuřecí čína

Soňa Rybářová, Litoměřice

Vaříme express /23.06.18
Kuřecí špízy s patizonem

Kuřecí špízy s patizonem

Andrea Nowaková, Bohumín

Všehochuť /23.06.18
Bramborový salát s koprem

Bramborový salát s koprem

Je skvělý i bez masa

Podle receptu Stanislavy Fiřtové z Otrokovic

Všehochuť /23.06.18
Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Určitě neodoláš

Podle receptu Kateřiny Tiché z Kolína

Sladký život /23.06.18
Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem

Za pár korun /22.06.18
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama