Reklama
Penne s lečem
Fotogalerie:
 

Penne s lečem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich Kalousek, Kadaň

Ingredience

  • 2 stroužky česneku
  • 3 rajčata
  • 3 bílé papriky
  • 1 cuketa
  • 1 menší lilek
  • 5 lžic olivového oleje
  • podle chuti sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1 větvička rozmarýnu
  • 400 g těstovin penne

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Rajčata nakrojíme do kříže, spaříme v horké vodě, oloupeme a rozkrájíme na středně velké kostičky.

  2. krok2

    Papriky zbavíme jádřince a pokrájíme na kousky.

  3. krok3

    Cuketu s lilkem omyjeme, osušíme a se slupkou je nakrájíme na menší dílky.

  4. krok4

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na něm opečeme lilek i cukety. Přidáme papriky a rajčata,
    osolíme, opepříme, vmícháme nakrájený česnek a větvičku rozmarýnu. Potom směs podlijeme
    dvěma lžícemi vody a necháme dusit pod pokličkou na mírném plameni do změknutí zeleniny,
    asi 20 minut.

  5. Mezitím si těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme je, necháme okapat a ještě teplé promícháme se zeleninovým lečem.

Tip redakce

Lečo se dá vylepšit kolečky libovější klobásy nebo drůbežího párku. Také můžeš přidat na kostičky nakrájené kuřecí maso, které si předem osmahneš na oleji nebo které ti zbylo z pečeného kuřete.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tomatový kotlík

Tomatový kotlík

Ve starším hrnku nebo misce to vypadá skvěle! Radana Nováková, Říčky
Zdravě a chutně /28.09.17
Fazolové pokušení

Fazolové pokušení

Chutná se sýrem i s vejcem natvrdo.
Martina Mikulová, Třebonín
Zdravě a chutně /09.11.08
Makrely na tymiánu a rozmarýnu

Makrely na tymiánu a rozmarýnu

V troubě s grilem je můžeš připravovat po celý rok, nejen v létě.

...

Zdravě a chutně /20.06.16
Kapr s citronovým máslem

Kapr s citronovým máslem

Na pečeném kapříkovi si pochutnám kdykoli. Příprava je snadná.
Šárka Holíková, ...
Zdravě a chutně /24.05.13
Kapr podle Pavla

Kapr podle Pavla

Vlastní úlovek nám chutná ze všeho nejvíc.
Pavel Czudek, Jablunkov
Zdravě a chutně /19.08.09
Semínkový chleba

Semínkový chleba

Od prvního pečení už chleba nekupujeme.
Katarína Havlíková, Kolín
Zdravě a chutně /09.03.09
 

Nejnovější

Nadýchaná roláda

Nadýchaná roláda

Upečeno podle receptu Zuzany Janáčkové z Plzně
Sladký život /25.11.17
Sváteční paštika z kuřecích jater

Sváteční paštika z kuřecích jater

Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi

Škola vaření /24.11.17
Adventní věnec

Adventní věnec

Upečeno podle receptu Lucie Zitové z Jablonce

Všehochuť /24.11.17
Vejce plněná lososovou pěnou

Vejce plněná lososovou pěnou

Luděk Fiala, Nymburk

Vaříme express /23.11.17
Karbanátky z čočky a ořechů

Karbanátky z čočky a ořechů

Daniela Moravcová, Holešov

Zdravě a chutně /23.11.17
Vánoční štóla z domácí pekárny

Vánoční štóla z domácí pekárny

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /23.11.17
Sváteční bonbonky

Sváteční bonbonky

Vlaďka Novotná, Ústí nad Orlicí

Sladký život /23.11.17
Dezert zebra s plody moře

Dezert zebra s plody moře

Petra Hyťhová, Nýřany

Sladký život /23.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama