Reklama
Penne s lečem
Fotogalerie:
 

Penne s lečem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich Kalousek, Kadaň

Ingredience

  • 2 stroužky česneku
  • 3 rajčata
  • 3 bílé papriky
  • 1 cuketa
  • 1 menší lilek
  • 5 lžic olivového oleje
  • podle chuti sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1 větvička rozmarýnu
  • 400 g těstovin penne

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Rajčata nakrojíme do kříže, spaříme v horké vodě, oloupeme a rozkrájíme na středně velké kostičky.

  2. krok2

    Papriky zbavíme jádřince a pokrájíme na kousky.

  3. krok3

    Cuketu s lilkem omyjeme, osušíme a se slupkou je nakrájíme na menší dílky.

  4. krok4

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na něm opečeme lilek i cukety. Přidáme papriky a rajčata,
    osolíme, opepříme, vmícháme nakrájený česnek a větvičku rozmarýnu. Potom směs podlijeme
    dvěma lžícemi vody a necháme dusit pod pokličkou na mírném plameni do změknutí zeleniny,
    asi 20 minut.

  5. Mezitím si těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme je, necháme okapat a ještě teplé promícháme se zeleninovým lečem.

Tip redakce

Lečo se dá vylepšit kolečky libovější klobásy nebo drůbežího párku. Také můžeš přidat na kostičky nakrájené kuřecí maso, které si předem osmahneš na oleji nebo které ti zbylo z pečeného kuřete.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Česnekový celer

Česnekový celer

Večeře, která tě bude stát jen pár korun. Klára Smékalová, Šumperk
Zdravě a chutně /20.02.14
Čočkovo-zeleninová polévka

Čočkovo-zeleninová polévka

Naše oblíbená rychlovka, která je chutná a zasytí.
Eva Krojová, Trnová
Zdravě a chutně /14.06.11
Mořské plody

Mořské plody

Oblíbila jsem si středomořskou kuchyni s plody moře.
Radka Pikalová, Velká Chyška ...
Zdravě a chutně /15.12.08
Tvarohové karbanátky

Tvarohové karbanátky

Dají se jíst i samotné jako svačinka.
Ivana Bartušková, Bítovčice
Zdravě a chutně /27.09.11
Grilovaná zelenina s rýží

Grilovaná zelenina s rýží

Do rýže vmíchej bylinky nebo oblíbené koření.
Jarmila Holíková, Praha
Zdravě a chutně /04.05.13
Zapečený celer

Zapečený celer

Vydatnou večeři podávej s pečivem.

Markéta Musilová, Koryčany

Zdravě a chutně /10.01.15
 

Nejnovější

Koláčky s nivou a cuketou

Koláčky s nivou a cuketou

Můžeš je hezky zabalit do celofánu a dát svému školáčkovi na svačinku....
Za pár korun /19.10.17
Vaječná pizza

Vaječná pizza

Večeře ze surovin, které jsou vždy po ruce.

Eva Hrušková, Nový Jičín

Za pár korun /19.10.17
Sýrovo-celerové placičky

Sýrovo-celerové placičky

Máš-li doma čerstvé bylinky, přidej je také.

Jana Horáková, Mladá Boleslav

Za pár korun /19.10.17
Tvarohové chrupinky

Tvarohové chrupinky

Drobné půlměsíčky se mohou hodit i jako vánoční cukroví.

Lenka Němcová,...

Škola vaření /19.10.17
Závitky plněné zelím

Závitky plněné zelím

Můžeš je posypat špetkou chilli.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.10.17
Kremrole

Kremrole

Syn je miluje, peču mu je na narozeniny.

Katka Hrabáková, Příbram

Škola vaření /19.10.17
Řízečky v balíčku

Řízečky v balíčku

Zajímavá úprava, ideální jako oběd pro návštěvu.

Marta Beníčková, Veverská ...

Všehochuť /19.10.17
Španělské churros

Španělské churros

Recept jsem si loni přivezla z dovolené a od té doby dělám churros často, protože ...

Všehochuť /18.10.17
Kapaný dort

Kapaný dort

Ještě teplý potřeme zavařeninou, necháme vychladnout a posypeme kokosem.


Libuše ...

Sladký život /18.10.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama