Reklama
Penne s lečem
Fotogalerie:
 

Penne s lečem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich Kalousek, Kadaň

Ingredience

  • 2 stroužky česneku
  • 3 rajčata
  • 3 bílé papriky
  • 1 cuketa
  • 1 menší lilek
  • 5 lžic olivového oleje
  • podle chuti sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1 větvička rozmarýnu
  • 400 g těstovin penne

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Rajčata nakrojíme do kříže, spaříme v horké vodě, oloupeme a rozkrájíme na středně velké kostičky.

  2. krok2

    Papriky zbavíme jádřince a pokrájíme na kousky.

  3. krok3

    Cuketu s lilkem omyjeme, osušíme a se slupkou je nakrájíme na menší dílky.

  4. krok4

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na něm opečeme lilek i cukety. Přidáme papriky a rajčata,
    osolíme, opepříme, vmícháme nakrájený česnek a větvičku rozmarýnu. Potom směs podlijeme
    dvěma lžícemi vody a necháme dusit pod pokličkou na mírném plameni do změknutí zeleniny,
    asi 20 minut.

  5. Mezitím si těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme je, necháme okapat a ještě teplé promícháme se zeleninovým lečem.

Tip redakce

Lečo se dá vylepšit kolečky libovější klobásy nebo drůbežího párku. Také můžeš přidat na kostičky nakrájené kuřecí maso, které si předem osmahneš na oleji nebo které ti zbylo z pečeného kuřete.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bylinková polévka s vločkami

Bylinková polévka s vločkami

Opražené ovesné vločky oživené chutí bylinek – tato polévka je nejen velmi chutná, ...
Zdravě a chutně /12.04.10
Fenyklové rizoto

Fenyklové rizoto

Nejlepší je koupit fenykl i s natí, dá se použít k ochucení.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /14.03.13
Pomazánka z ředkviček

Pomazánka z ředkviček

Tvarohové pomazánky jsou osvěžující a navíc dodají tělu potřebný vápník.

Ivana ...

Zdravě a chutně /11.12.12
Tomatová s bazalkou a kapáním

Tomatová s bazalkou a kapáním

Je krásně krémovitá, hladká a jemná.

Lucie Ševčíková, Frýdek-Místek

Zdravě a chutně /04.01.16
Fazolová  polévka se švestkami

Fazolová polévka se švestkami

Nenech se odradit nezvyklou kombinací surovin.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Zdravě a chutně /28.10.16
Špenátová nádivka

Špenátová nádivka

U nás je to již tradiční velikonoční jídlo. Celá rodina se na nádivku vždycky moc ...
Zdravě a chutně /01.04.13
 

Nejnovější

Bylinková omeletka

Bylinková omeletka

Silvie Anderlová, Praha
Za pár korun /19.02.18
Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

pro děti

Irena Pokorná, České Budějovice

Škola vaření /19.02.18
Kuskusový tabouleh

Kuskusový tabouleh

Evelína Krampolová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.02.18
Slané špenátové muffiny

Slané špenátové muffiny

Slávka Frančíková, Klatovy

Škola vaření /18.02.18
Voňavé těstoviny

Voňavé těstoviny

Jarmila Výskalová, Ostrava

Vaříme express /18.02.18
Prsíčka v omáčce ze žampionů

Prsíčka v omáčce ze žampionů

Dominika Legnerová, Česká Kamenice

Vaříme express /18.02.18
Krůtí stehno à la bažant

Krůtí stehno à la bažant

Nadivoko

Podle receptu Simony Vejvodové z Moravského Krumlova

Všehochuť /18.02.18
Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /18.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama