Reklama
Penne s lečem
Fotogalerie:
 

Penne s lečem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich Kalousek, Kadaň

Ingredience

  • 2 stroužky česneku
  • 3 rajčata
  • 3 bílé papriky
  • 1 cuketa
  • 1 menší lilek
  • 5 lžic olivového oleje
  • podle chuti sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1 větvička rozmarýnu
  • 400 g těstovin penne

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Rajčata nakrojíme do kříže, spaříme v horké vodě, oloupeme a rozkrájíme na středně velké kostičky.

  2. krok2

    Papriky zbavíme jádřince a pokrájíme na kousky.

  3. krok3

    Cuketu s lilkem omyjeme, osušíme a se slupkou je nakrájíme na menší dílky.

  4. krok4

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na něm opečeme lilek i cukety. Přidáme papriky a rajčata,
    osolíme, opepříme, vmícháme nakrájený česnek a větvičku rozmarýnu. Potom směs podlijeme
    dvěma lžícemi vody a necháme dusit pod pokličkou na mírném plameni do změknutí zeleniny,
    asi 20 minut.

  5. Mezitím si těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme je, necháme okapat a ještě teplé promícháme se zeleninovým lečem.

Tip redakce

Lečo se dá vylepšit kolečky libovější klobásy nebo drůbežího párku. Také můžeš přidat na kostičky nakrájené kuřecí maso, které si předem osmahneš na oleji nebo které ti zbylo z pečeného kuřete.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněný lilek

Plněný lilek

Jakmile se na jaře objeví v obchodě lilek za rozumnou cenu, dělám ho co ...
Zdravě a chutně /14.07.15
Čočková sekaná

Čočková sekaná

Můžeš ji jíst teplou i vychlazenou.
Šárka Medáčková, Děčín
Zdravě a chutně /24.10.08
Pangasius s ananasem

Pangasius s ananasem

K tomuto exotickému jídlu podávej rýži.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /16.05.14
Citronové kuře

Citronové kuře

Tuhle domácí „čínu“ mohu doporučit.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /14.09.13
Rajčata s kukuřicí

Rajčata s kukuřicí

Vyzkoušej a uvidíš, jak si pochutnáte.

Mirka Koulová, Uherský Brod

Zdravě a chutně /20.08.16
Salát z černé čočky

Salát z černé čočky

Milena Kalenská, Turnov

Zdravě a chutně /31.01.18
 

Nejnovější

Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama