Reklama
Penne s cuketou
Fotogalerie:

Penne s cuketou

Petr Červenka

Třebíč
Tento letně svěží pokrm jsme prvně s manželkou okusili na dovolené. Tak nám zachutnal, že ho od té doby připravuji poměrně často.
Vždy si při něm zavzpomínáme na krásně strávené dny.
Petr Červenka, Třebíč

Ingredience

  • 400 g těstoviny
  • 1/4 lžičky olej
  • 1 cuketa
  • 10 rajčátka cherry
  • 1 cibule
  • 20 ml olej na smažení
  • 20 olivy
  • 1 smetana zakysaná
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžička parmezán
  • hrst petržel nať

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Těstoviny (penne) uvaříme v osolené vodě doměkka, vodu slijeme a pokapeme trochou oleje. Těstoviny se tak neslepí.
    Cuketu a rajčátka opláchneme a nakrájíme na menší kousky.
  2. krok2
    Cibuli nasekáme najemno, v pánvi na rozehřátém oleji ji dozlatova osmažíme, přidáme cuketu s rajčaty. Lehce promícháme.
    Do směsi vhodíme pokrájené olivy, přidáme 2 lžíce zakysané smetany. Zlehka povaříme.
  3. krok3 Na závěr přidáme uvařené těstoviny. Penne dochutíme solí a pepřem. Podáváme dozdobené zakysanou smetanou, můžeme posypat i čerstvým parmezánem a petrželkou.
     
    TIP: Při vaření těstovin můžeš do vody přidat bylinky – například bazalku, provensálské bylinky nebo oregano.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pohankovo-zeleninová čočka

Pohankovo-zeleninová čočka

Pohanka i čočka jsou zdrojem kvalitních živin. V kombinaci se zeleninou chutnají ...
Zdravě a chutně /21.10.12
Smažené celerové řízečky

Smažené celerové řízečky

Dočetla jsem se, že při pravidelné konzumaci celeru se prokazatelně zvyšuje sexuální ...
Zdravě a chutně /21.07.08
Kukuřičné hromádky

Kukuřičné hromádky

Můžeš je postříkat rozpuštěnou čokoládou.

Eva Mikysková, Třebíč

Zdravě a chutně /03.06.16
Krůtí karbanátky pečené v troubě

Krůtí karbanátky pečené v troubě

Jednoduché jídlo skvělé i bez smažení.

Lenka Rokosová, Plzeň

Zdravě a chutně /12.08.12
Kuřecí maso na kedlubnách

Kuřecí maso na kedlubnách

Mám ráda, je-li jídlo pestré nejen chutěmi, ale když na talíři láká také svojí...
Zdravě a chutně /02.07.09
Chřestová omáčka

Chřestová omáčka

Podávej s brambory a vejcem.

Eva Přecechtělová, Chropyně

Zdravě a chutně /06.07.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu