Reklama
Pekingký salát
Fotogalerie:

Pekingký salát

Petra Kubová

Frýdek-Místek
S pečivem je to zdravá a vydatná večeře.
Petra Kubová, Frýdek-Místek

Ingredience

  • 2 lžíce olej olivový
  • 150 g sýr
  • 250 ml jogurt
  • 2 rajčata
  • bazalka
  • 1 stroužek česnek
  • 1 lžička šťáva citrónová
  • 6 lžic olivy
  • 1/2 kg zelí pekingské

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Zelí opereme‚ zbavíme košťálu a nakrájíme na nudličky. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata‚ sý­ry‚ ci­bu­li a půlené olivy (ně­kolik si jich necháme stranou na ozdobení). Do jogurtu vmícháme olivový olej‚ citronovou šťávu‚ prolisovaný česnek‚ špetku soli a bazalku. Zálivku vmícháme do salátu a zdobíme olivami.

Pošli recept! 2/2008 (16.1.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vaječná pomazánka s celerem

Vaječná pomazánka s celerem

Když nevařím pro děti, přidávám do pomazánky čerstvý křen.    Petr ...
Zdravě a chutně /07.04.16
Sójové maso v karí omáčce

Sójové maso v karí omáčce

Podáváme s pohankou.

Anna Stočková, Brno

Zdravě a chutně /17.08.16
Polévka z rajčat ‚‚Pomodóre‘‘

Polévka z rajčat ‚‚Pomodóre‘‘

Pochutnej si se mnou na této výborné polévce.
Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Zdravě a chutně /22.09.09
Pangasius na karí

Pangasius na karí

Dej si šťavnatou rybu v pikantní omáčce.
Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Zdravě a chutně /14.10.11
Sójové maso s pohankovými brambory

Sójové maso s pohankovými brambory

Je doporučována místo masa při civilizačních nemocech, jako jsou vysoký krevní tlak, ...

Zdravě a chutně /28.10.12
Sójové maso s mrkví

Sójové maso s mrkví

Výborná a zdravá kombinace sójového masa s mrkví, kterou ocení milovníci voňavého ...
Zdravě a chutně /05.03.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu