Pekáček s brokolicí a kuřecím masem
Fotogalerie:

Pekáček s brokolicí a kuřecím masem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zvládne to opravdu každý, není to nic složitého, přitom úspěch je zaručen. 

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 300 g cibule
  • 200 g eidamu
  • 300 g brokolice
  • 500 g kuřecích prsou
  • podle potřeby sůl a pepř
  • podle chuti grilovací koření
  • 1 smetana 12%

Doba přípravy

Počet porcí

5-6

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli pokrájíme na kroužky, nastrouháme tvrdý sýr. Brokolici jen krátce povaříme, aby zůstala svěže zelená. 

  2. 2. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, podle chuti osolíme a opepříme, posypeme grilovacím kořením. 

  3. 3. Brambory nasypeme na vymazaný pekáč jako první vrstvu, vložíme kuřecí maso, posypeme kolečky cibule, přidáme brokolici a zasypeme sýrem. Nakonec polijeme smetanou. Zakryté dáme péct na 45 minut do trouby vyhřáté na 200°C, potom odkryjeme a pečeme asi 15 minut.


Pošli recept! - Speciál - Brambory (14.9.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Batáty se šunkou a zeleninou

Batáty se šunkou a zeleninou

Batáty patří k nejvýživnějším druhům zeleniny. Martina Uličná, Chrudim
Zdravě a chutně /14.05.16
Špenátové halušky

Špenátové halušky

Recept si u nás doma získal velkou oblibu.

Marcela Voštinková, Přerov

Zdravě a chutně /08.06.15
Tagliatelle se žampiony a cherry rajčaty

Tagliatelle se žampiony a cherry rajčaty

Ideální večeře pro milovníky lehkých těstovin.

Klára Holbíková, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /27.06.12
Pikantní kuskus

Pikantní kuskus

Zasytí a příprava zabere minimum času.

Lucie Pilařová, Chomutov

Zdravě a chutně /02.05.15
Zapečený pangasius

Zapečený pangasius

Rodině moc chutnal, navíc je skoro bez tuku.

Kateřina Brussová, Olomouc

Zdravě a chutně /14.07.14
Dietní rýžový pudink s malinami

Dietní rýžový pudink s malinami

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /03.06.18
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama