Reklama
Pečený lilek s rajčaty
Fotogalerie:

Pečený lilek s rajčaty

Renata Slavíčková

Miluji grilovanou i zapečenou zeleninu na všechny způsoby, recepty s lilkem nebo cuketou a rajčaty zvlášť. V teplém létě jsou lehké a zdravé.Tento patří mezi moje zvlášť oblíbené.
Renata Slavíčková,
Velké Popovice

Ingredience

  • Lilky
  • 2 lilek
  • 200 g rajčata
  • 200 g uzený bok
  • 3 stroužky česnek
  • Sýrový bešamel
  • 2 lžíce máslo
  • 2–3 lžíce mouka hladká
  • 200 g niva
  • 200 ml mléko
  • špetka muškátový oříšek
  • špetka pepř
  • dle chuti sůl
  • Ostatní
  • na ozdobu celerová nať
  • na vymazání máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Uzený bok nakrájíme na tenčí plátky, vložíme je na rozpálenou pánev a jen krátce rozpečeme.
  2. krok2 Rajčata a lilek omyjeme. Ten pak rozkrojíme na polovinu a nakrájíme na plátky. Oloupané stroužky česneku také nakrájíme na plátky.
  3. krok3 Zapékací mísu vyložíme uzeným masem a prokládáme rajčaty, plátky lilku a česneku. Vložíme do  trouby vyhřáté na 200 °C. Asi po 10 minutách zalijeme sýrovým bešamelem a dopečeme dozlatova.
  4. Připravíme si bešamel. V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme mléko, nastrouhaný sýr a přivedeme k varu. Ochutíme špetkou muškátového oříšku, bílým pepřem a solí. Nakonec zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání povaříme.
  5. Zapečený lilek podáváme teplý s čerstvým bílým pečivem. Zdobíme celerovou natí.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vegetariánský salát

Vegetariánský salát

Někdy namísto brambor používám batáty. Kamila Straková, Jeseník
Zdravě a chutně /17.12.12
Lehký salát  s kuřecím masem

Lehký salát s kuřecím masem

Salát je nejlepší s křupavou bagetkou.

Lucie Privratská, Kamenice nad Lipou

Zdravě a chutně /30.09.15
Šťáva z řepy, celeru a mrkve

Šťáva z řepy, celeru a mrkve

Vitaminová bomba, která tě postaví na nohy.

Ivana Černá, Praha

Zdravě a chutně /27.02.14
Červená čočka s rýží

Červená čočka s rýží

Pro zpestření jídelníčku si můžeme pohrát.
Alexandra Hynková, Praha
Zdravě a chutně /03.10.08
Králičí filety na zelenině

Králičí filety na zelenině

Jemné králičí maso patří k nejzdravějším potravinám. Dnes ho naštěstí ...
Zdravě a chutně /15.04.13
Polévka z pečené červené řepy

Polévka z pečené červené řepy

Z řepy se dají připravit různé lahůdky.
Věra Sedlická, Havlíčkův Brod
Zdravě a chutně /20.08.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu