Reklama
Pečený lilek s rajčaty
Fotogalerie:

Pečený lilek s rajčaty

Renata Slavíčková

Miluji grilovanou i zapečenou zeleninu na všechny způsoby, recepty s lilkem nebo cuketou a rajčaty zvlášť. V teplém létě jsou lehké a zdravé.Tento patří mezi moje zvlášť oblíbené.
Renata Slavíčková,
Velké Popovice

Ingredience

  • Lilky
  • 2 lilek
  • 200 g rajčata
  • 200 g uzený bok
  • 3 stroužky česnek
  • Sýrový bešamel
  • 2 lžíce máslo
  • 2–3 lžíce mouka hladká
  • 200 g niva
  • 200 ml mléko
  • špetka muškátový oříšek
  • špetka pepř
  • dle chuti sůl
  • Ostatní
  • na ozdobu celerová nať
  • na vymazání máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Uzený bok nakrájíme na tenčí plátky, vložíme je na rozpálenou pánev a jen krátce rozpečeme.
  2. krok2 Rajčata a lilek omyjeme. Ten pak rozkrojíme na polovinu a nakrájíme na plátky. Oloupané stroužky česneku také nakrájíme na plátky.
  3. krok3 Zapékací mísu vyložíme uzeným masem a prokládáme rajčaty, plátky lilku a česneku. Vložíme do  trouby vyhřáté na 200 °C. Asi po 10 minutách zalijeme sýrovým bešamelem a dopečeme dozlatova.
  4. Připravíme si bešamel. V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme mléko, nastrouhaný sýr a přivedeme k varu. Ochutíme špetkou muškátového oříšku, bílým pepřem a solí. Nakonec zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání povaříme.
  5. Zapečený lilek podáváme teplý s čerstvým bílým pečivem. Zdobíme celerovou natí.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kapr na dovolené

Kapr na dovolené

Kapra připravuji na mnoho způsobů. Petra Stará, Praha
Zdravě a chutně /21.07.08
Zapečené nudle s rajčaty

Zapečené nudle s rajčaty

Krásně nasají šťávu z rajčat i smetanu, takže jsou šťavnaté.

Romana ...

Zdravě a chutně /11.06.14
Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto

Po tomto dietním rizotu nemusíš mít strach, že přibereš.

Daniela Konečná, Kladeruby

...
Zdravě a chutně /28.01.17
Ovocný salát

Ovocný salát

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /26.07.18
Pangasius se špenátovými kuličkami

Pangasius se špenátovými kuličkami

Kombinace ryby a špenátu je výborná.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Zdravě a chutně /12.11.12
Kukuřičná ryba s bazalkovými rajčátky

Kukuřičná ryba s bazalkovými rajčátky

Ryby máme na stole dost často, už proto, že možností na skvělou úpravu je ...

Zdravě a chutně /29.12.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu