Reklama
Pečený kuskus se zeleninou a lososem
Fotogalerie:

Pečený kuskus se zeleninou a lososem

Kateřina Pálinkášová
Kateřina Pálinkášová
Karviná

Výborný lehký a zdravý oběd nebo večeře. Je rychle hotový a opravdu skvělý.

Kateřina pálinkášová, Karviná

Ingredience

  • 2 porce losos s kůží
  • 150 g kuskus
  • 1 hrst mražená zelenina podle chuti
  • 1 malá konzerva žampiony
  • 100 ml zeleninový vývar
  • trocha olivový olej
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme si kuskus. Do zapékací mísy dáme olivový olej, kuskus, který nijak neupravujeme, jenom lehce osolíme. Nahoru dáme mraženou nebo čerstvou zeleninu podle chuti, žampiony a zalijeme vroucím vývarem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15 minut.
  2. Lososa osolíme a opečeme na olivovém oleji 5 minut z každé strany. Dáme na talíř, nandáme kuskus a podáváme teplé.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné čekankové listy

Plněné čekankové listy

Nejlépe k bílému vínu Podle receptu Josefa Honzů z Liberce
Zdravě a chutně /03.02.20
Špaldové dalamánky

Špaldové dalamánky

Jsou opravdu výborné, dělám je často.

Zuzka Skoumalová, Klučov

Zdravě a chutně /04.12.14
Zeleninová polévka s vločkami a rýžovými nudlemi

Zeleninová polévka s vločkami a rýžovými nudlemi

Mořskou řasu přidávám do polévky proto, aby doplnila potřebné minerály.
Linda ...
Zdravě a chutně /29.03.10
Brokolice zapečená s bešamelem a sýrem

Brokolice zapečená s bešamelem a sýrem

Denisa Malíková, Poděbrady

Zdravě a chutně /02.08.18
Česnenko-rajčatová polévka

Česnenko-rajčatová polévka

V naší rodině máme rádi jak rajskou polévku, tak i česnečku. Nemůžu je ale ...
Zdravě a chutně /08.12.08
Citrónové brambory

Citrónové brambory

Osvěžující příloha k rybě nebo kuřecímu masu.

Lucie Strakošová, Trnávka

Zdravě a chutně /11.03.12
 

Nejnovější

Krůtí směs s hlívou

Krůtí směs s hlívou

Anna Fajtová, Praha
Vaříme express /19.02.20
Noky s omáčkou

Noky s omáčkou

Vratilav Horký, Sokolov

Vaříme express /19.02.20
Rychlý jarní salát

Rychlý jarní salát

Jana Baláková, Písek

Zdravě a chutně /19.02.20
Játrové palačinky se sýrovou náplní

Játrové palačinky se sýrovou náplní

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /19.02.20
Snídaně v anglickém stylu

Snídaně v anglickém stylu

Karolína Hrušková, Praha

Všehochuť /19.02.20
Kuřecí čína

Kuřecí čína

Podle receptu

Jindřišky Hájkové z Chrudimi

Všehochuť /19.02.20
Pomalu pečená hovězí kýta v cibuli

Pomalu pečená hovězí kýta v cibuli

Oceníš dokonalou chuť

Robert Nerad


Všehochuť /19.02.20
Novohradský vepřový plátek

Novohradský vepřový plátek

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /18.02.20
Domácí langoše

Domácí langoše

Jaroslava Šrubařová, Bystřice pod Hostýnem

Za pár korun /18.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama