Reklama
Pečený celer s hermelínem a ořechy
Fotogalerie:

Pečený celer s hermelínem a ořechy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pro milovníky celeru dokonalá lahůdka.

Květa Kroupová, Ostrava

Ingredience

  • 1 větší celer
  • 1 hermelín
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • trocha oleje
  • podle chuti sůl a pepř
  • 1/2 kostky masoxu
  • 300 ml vody
  • trocha másla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Celer oloupeme, nakrájíme na menší kusy a ty potom na struhadle nastrouháme na slabé plátky. Plátky osolíme, opepříme, přidáme 2–3 lžíce oleje a promícháme. 

  2. V hrnku rozdrobíme masox a zalijeme ho 300 ml vařící vody. Celer dáme do pekáčku, polijeme vodou s masoxem a dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme 30 minut. Když je měkký, posypeme ho nastrouhaným hermelínem, nasekanými ořechy a přidáme plátek másla. Zapečeme 5 minut. 

Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dýňové karí

Dýňové karí

Podle receptu Terezy Svobodové z Kladna
Zdravě a chutně /18.09.19
Polévka z rajčat ‚‚Pomodóre‘‘

Polévka z rajčat ‚‚Pomodóre‘‘

Pochutnej si se mnou na této výborné polévce.
Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Zdravě a chutně /22.09.09
Křenové jednohubky s jeřabinou

Křenové jednohubky s jeřabinou

Mám ráda chuť jeřabin. Zavařuji je každý rok.
Helena Šmídová, Přelouč
Zdravě a chutně /03.05.12
Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Babi ji dělá z květáku, u nás frčí brokolice.

Iva Smékalová, Česká ...

Zdravě a chutně /12.08.17
Zeleninová polévka se ztraceným vejcem

Zeleninová polévka se ztraceným vejcem

Zdá se to složité, ale recept je úplně jednoduchý a zvládne ho každý.

Martina ...

Zdravě a chutně /25.06.13
Sýrová roláda plněná ovocem

Sýrová roláda plněná ovocem

Snažím se zbavit pár kilogramů. Nedržím žádnou zvláštní dietu, jen jsem ubrala na ...
Zdravě a chutně /02.09.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu