Pro milovníky celeru dokonalá lahůdka.
Květa Kroupová, Ostrava
Ingredience
- 1 větší celer
- 1 hermelín
- 1 hrst vlašských ořechů
- trocha oleje
- podle chuti sůl a pepř
- 1/2 kostky masoxu
- 300 ml vody
- trocha másla
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Celer oloupeme, nakrájíme na menší kusy a ty potom na struhadle nastrouháme na slabé plátky. Plátky osolíme, opepříme, přidáme 2–3 lžíce oleje a promícháme.
-
V hrnku rozdrobíme masox a zalijeme ho 300 ml vařící vody. Celer dáme do pekáčku, polijeme vodou s masoxem a dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme 30 minut. Když je měkký, posypeme ho nastrouhaným hermelínem, nasekanými ořechy a přidáme plátek másla. Zapečeme 5 minut.