Ideální dezert na léto – přípravu zvládne každý a péct umí trouba sama.
Suroviny
vejce
4
ks
krupicový cukr
75
g
jemný
smetana ke šlehání
330
ml
vanilkový extrakt
1
ČL
maliny
120
g
borůvky
125
g
ostružiny
80
g
jahody
250
g
přepůlené
na vymazání formy
na poprášení
Postup
1
Troubu předehřejte na 160 °C. Vajíčka, cukr, smetanu a vanilkový extrakt dejte do mísy a prošlehejte, dokud směs řádně nezpění. Přisypte mouku a míchejte, až získáte hladkou hmotu. Všechno ovoce přesypte do pečicí oválné formy lehce vymazané máslem a přelijte vaječnou hmotou.
2
Pečte zhruba hodinu nebo dokud krém nezezlátne. Posypte moučkovým cukrem a podávejte.