Reklama
Pečený čaj z ovoce
Fotogalerie:

Pečený čaj z ovoce

Ivana Bartušková

Bítovčice
Stačí dát trošku do hrníčku a zalít vodou. 
Ivana Bartušková, Bítovčice

Ingredience

  • 1 l rybíz
  • 250 ml jahody
  • 250 ml maliny
  • 250 ml borůvky
  • 250 ml angrešt
  • 1,2 kg cukr krupice
  • 4 hřebíček
  • 1 lžička skořice
  • 125 ml rum

Doba přípravy

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Do vyššího plechu vložíme všechno omyté, na kostičky nakrájené ovoce.
  2. Přidáme ostatní suroviny kromě rumu. Pečeme v troubě 30 minut při 200 °C. Občas promícháme. Nakonec nalijeme rum a zamícháme.
  3. Směsí plníme teplé sklenice, zavíčkujeme je a obrátíme dnem vzhůru.

    TIP:  Ovoce dávej do mrazáku postupně, jak zraje, a pak už stačí jen rozmrazit a upéct. 

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketové bonbony

Cuketové bonbony

Připrav si podle mého receptu mlsání, které ocení děti i dospělí. Můžeš je ...
Zdravě a chutně /15.04.12
Tofu na zelenině

Tofu na zelenině

Před podáváním posypeme sezamem.

Petra Ménová, Kolín

Zdravě a chutně /17.02.16
Ředkvičkové placičky

Ředkvičkové placičky

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Zdravě a chutně /20.02.19
Salát  À la  Caesar

Salát À la Caesar

Dobrota, která na stole hezky vypadá a především skvěle chutná.
Katka ...
Zdravě a chutně /09.06.13
Sójové nudličky po kanadsku

Sójové nudličky po kanadsku

Petra Ménová, Kolín

Zdravě a chutně /11.01.19
Domácí sýr

Domácí sýr

Je úžasné vyrobit si vlastní kus sýra.
Jan Kreuter, Holice
Zdravě a chutně /02.09.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu