Reklama
Pečené zelí
Fotogalerie:

Pečené zelí

Kdo ho ochutnal, ten si liboval.
Jiřina Pujarová, Klatovy

Ingredience

  • 500 g mouka hrubá
  • 500 ml mléko
  • 21 g droždí
  • 2 vejce
  • špetka sůl
  • 500 g zelí hlávkové
  • dle potřeby olej

Doba přípravy

60 minut

Počet porcí

6

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Ze všech surovin kromě zelí zaděláme hladké těsto, které necháme v teple asi půl hodiny vykynout.
  2. Mezitím nakrájíme opláchnuté zelí na nudličky. Plech s vyšším okrajem vymažeme sádlem nebo olejem, těsto smícháme se zelím, rozetřeme na plech a necháme ještě deset minut kynout.
  3. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě maximálně 180 °C. Povrch průběžně potíráme olejem, dokud zelí nezčervená.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Červená zelňačka

Červená zelňačka

Kdo má rád, může si ji přizdobit také lžící kysané smetany nebo bílého jogurtu. ...
Zdravě a chutně /11.06.14
Lilek plněný hlívou

Lilek plněný hlívou

Výborné jídlo pro celou rodinu. Lilek je prý bohatý na vitamin B a hlíva ...
Zdravě a chutně /18.06.12
„Rybí“ salát z králíka

„Rybí“ salát z králíka

Pochutnáš si na něm a ani nepoznáš‚ že je připravený z králíka.
Marie ...
Zdravě a chutně /14.09.10
Květákový nákyp se sýrovou čepicí

Květákový nákyp se sýrovou čepicí

Při nákupu dbáme na to, aby měl květák pevné bílé růžice bez otlaků a aby...

Zdravě a chutně /09.07.15
Cizrnová kaše s řepou

Cizrnová kaše s řepou

Jiřina Dousková, Jičín

Zdravě a chutně /27.03.18
Těstoviny s lilkem a rajčaty

Těstoviny s lilkem a rajčaty

Lehce stravitelný oběd ze Středomoří.

Jindra Ivanovová, Jindřichův Hradec

Zdravě a chutně /07.09.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu