Reklama
Reklama
Pečené zelí
Fotogalerie:

Pečené zelí

Kdo ho ochutnal, ten si liboval.
Jiřina Pujarová, Klatovy

Ingredience

  • 500 g mouka hrubá
  • 500 ml mléko
  • 21 g droždí
  • 2 vejce
  • špetka sůl
  • 500 g zelí hlávkové
  • dle potřeby olej

Doba přípravy

60 minut

Počet porcí

6

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Ze všech surovin kromě zelí zaděláme hladké těsto, které necháme v teple asi půl hodiny vykynout.
  2. Mezitím nakrájíme opláchnuté zelí na nudličky. Plech s vyšším okrajem vymažeme sádlem nebo olejem, těsto smícháme se zelím, rozetřeme na plech a necháme ještě deset minut kynout.
  3. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě maximálně 180 °C. Povrch průběžně potíráme olejem, dokud zelí nezčervená.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mladé kuřátko s mrkví

Mladé kuřátko s mrkví

Doma jíme výlučně čerstvé kuřecí maso. Je velmi chutné i s obyčejnou mrkví. Marie ...
Zdravě a chutně /21.07.08
Cizrnový salát

Cizrnový salát

Hodí se při dietách, cizrna tě zasytí.
Kateřina Holečková, Litoměřice
Zdravě a chutně /26.04.13
Ředkvičkový salát

Ředkvičkový salát

Výborný jako příloha třeba ke grilovanému masíčku
Zdravě a chutně /10.06.12
Špagety s hlívou

Špagety s hlívou

Hlíva je zdravá, proto vymýšlím, co s ní.

Pavla Tomanová, Orlová-Lutyně

Zdravě a chutně /03.10.16
Zeleninový salát

Zeleninový salát

Zbude-li pečené kuřecí maso, připrav si salát.
Lenka Mikešová, Královice
Zdravě a chutně /18.08.09
Polentové kostky s ovocem

Polentové kostky s ovocem

Bezlepková dobrůtka, která ti nedá moc práce.

Kristýna Nováková, Sušice

Zdravě a chutně /26.07.17
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama