Reklama
Pečené placičky z bulguru
Fotogalerie:

Pečené placičky z bulguru

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pokud je to jen trochu možné, smažení se vyhýbám. Pečení je rozhodně zdravější.

Zuzana Drbohlavová, Brno

Ingredience

  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 200 g bulguru
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • 2 žloutky
  • 1 lžíce sezamu
  • 3 jarní cibulky
  • 1 lžička majoránky
  • trocha soli a pepře
  • podle potřeby celozrnná strouhanka
  • na potření řepkový olej

Doba přípravy

Počet porcí

2-3

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli pokrájíme nadrobno a osmahneme na másle. Přidáme bulgur, opražíme ho a zalijeme horkým zeleninovým vývarem. Krátce ho povaříme a v zakrytém hrnci necháme stát asi 45 minut.

  2. Měkký bulgur ochutíme prolisovaným česnekem, přidáme žloutky, sezamové semínko, nadrobno pokrájenou jarní cibulku, sušenou majoránku, sůl, pepř a vše promícháme. Směs můžeme dle potřeby zahustit celozrnnou strouhankou.

  3. Navlhčenýma rukama tvoříme malé placičky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je olejem a pečeme při 200 °C 30–40 minut.

Tip redakce

Do placiček můžeš na zahuštění použít i mleté ovesné nebo ječmenné vločky.

Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rybí filé na karí

Rybí filé na karí

Servírujeme s hranolky nebo s rýží. Apolenka Stryková, Kroměříž
Zdravě a chutně /29.03.17
Plněné pupky

Plněné pupky

Vegetariánská obměna knedlíků s uzeným.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /19.03.14
Zeleninový tatarák

Zeleninový tatarák

S babičkou moc ráda vařím. Jednou jsem jí přinesla ochutnat tento tatarák a ona mě ...
Zdravě a chutně /26.03.12
Brambory zapečené s cuketou a smetanou

Brambory zapečené s cuketou a smetanou

Můžeš přidat mleté maso nebo šunku.

Františka Pelcová, Strakonice

Zdravě a chutně /11.08.16
Hrášková pomazánka

Hrášková pomazánka

Má příjemnou a osvěžující chuť.

Veronika Suková, Ostrava

Zdravě a chutně /30.08.17
Teplý salát

Teplý salát

Cizrna je moje oblíbená luštěnina, protože je lehce stravitelná.

Kamila Ptáčková, ...

Zdravě a chutně /02.04.13
 

Nejnovější

Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Pečené v troubě Podle receptu Luboše Holého z Vlašimi
Škola vaření /24.02.20
Pečená mladá husička

Pečená mladá husička

Zaručeně sklidí úspěch

Podle receptu Kateřiny Benešové z Mostu

Škola vaření /24.02.20
Domácí oříšková nutella

Domácí oříšková nutella

Gabriela Jílková, Polička

Všehochuť /24.02.20
Srdíčka s čokoládou

Srdíčka s čokoládou

Když miluješ labužníka

Hana Wilhelmová, Ostrava

Sladký život /24.02.20
Srnčí hřbet s překvapením

Srnčí hřbet s překvapením

Kateřina Krososková, Církvice

Sladký život /24.02.20
Zamilovaná palačinka

Zamilovaná palačinka

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /24.02.20
Trmické makové mušle

Trmické makové mušle

Ke kávě i na snídani

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Sladký život /24.02.20
Domácí větrníčky

Domácí větrníčky

Stejné jako od cukráře

Podle receptu Zdeny Pospíšilové z Milevska

Sladký život /24.02.20
Kuskusový salát s cuketou

Kuskusový salát s cuketou

Petra Kelerová, Sušice

Zdravě a chutně /23.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama