Reklama
Pečené placičky z bulguru
Fotogalerie:

Pečené placičky z bulguru

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pokud je to jen trochu možné, smažení se vyhýbám. Pečení je rozhodně zdravější.

Zuzana Drbohlavová, Brno

Ingredience

  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 200 g bulguru
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • 2 žloutky
  • 1 lžíce sezamu
  • 3 jarní cibulky
  • 1 lžička majoránky
  • trocha soli a pepře
  • podle potřeby celozrnná strouhanka
  • na potření řepkový olej

Doba přípravy

Počet porcí

2-3

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli pokrájíme nadrobno a osmahneme na másle. Přidáme bulgur, opražíme ho a zalijeme horkým zeleninovým vývarem. Krátce ho povaříme a v zakrytém hrnci necháme stát asi 45 minut.

  2. Měkký bulgur ochutíme prolisovaným česnekem, přidáme žloutky, sezamové semínko, nadrobno pokrájenou jarní cibulku, sušenou majoránku, sůl, pepř a vše promícháme. Směs můžeme dle potřeby zahustit celozrnnou strouhankou.

  3. Navlhčenýma rukama tvoříme malé placičky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je olejem a pečeme při 200 °C 30–40 minut.

Tip redakce

Do placiček můžeš na zahuštění použít i mleté ovesné nebo ječmenné vločky.

Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Drůbeží salát s celerem a zázvorem

Drůbeží salát s celerem a zázvorem

Hodí se na sváteční stůl, ale oceníš ho i jako výbornou lehkou večeři ve všední ...
Zdravě a chutně /20.01.16
Máslová mrkev

Máslová mrkev

Anežka Kudelíková, Jindřichův Hradec

Zdravě a chutně /27.10.18
Zapékaný fenykl

Zapékaný fenykl

Dá se jíst samotný nebo s pečivem.

Lenka Kubíková, Plzeň

Zdravě a chutně /19.08.16
Kuřecí salát se sedmikráskami

Kuřecí salát se sedmikráskami

Chrání pleť, čistí krev, hojí rány, uzdravuje průdušky, rozpouští kameny v ...
Zdravě a chutně /06.08.08
Polévka z medvědího česneku

Polévka z medvědího česneku

Tato oblíbená bylinka je pro jaro typická.


David Marounek, Roudnice

Zdravě a chutně /20.03.17
Zapečená mozzarella se špenátovým pestem

Zapečená mozzarella se špenátovým pestem

Recept mám od přítelkyně z Toskánska.

Vladislava Poláčková, Třeboň

Zdravě a chutně /15.01.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu