Reklama
Pečené papriky s rajčaty
Fotogalerie:

Pečené papriky s rajčaty

Jan Matějovský

Praha
Nemáme skleník, a dokonce ani zahradu, ale na čerstvé zelenině si pochutnáváme každý den. Buď si ji připravíme pouze jako salát k večeři, nebo rovnou jako hlavní jídlo.
Jan Matějovský, Praha

Ingredience

  • 2 paprika červená
  • 3 kuřecí prsa
  • 1/2 lžičky koření grilovací
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česnek
  • 4 rajčata
  • 3 lžíce olej olivový
  • 3 snítky bazalka
  • dle potřeby sůl
  • dle chuti pepř
  • na ozdobu petrželka
  • 170 g rýže

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Papriky omyjeme, podélně rozpůlíme a vyjmeme semena.
  2. krok2
    Kuřecí maso opláchneme, nakrájíme na tenké nudličky, posypeme grilovacím kořením a osmahneme na 3 lžících olivového oleje.
    Papriky vložíme do zapékací misky vymazané zbytkem oleje. Do nich vkládáme kousky masa, na čtvrtky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a rajčata. Zbylá rajčata naskládáme kolem paprik. Posypeme bazalkou, osolíme a opepříme. 
  3. krok3 Plněné papriky zapékáme v předehřáté troubě asi 35 minut. Zatím si uvaříme rýži. Na talíř servírujeme kopečky rýže s paprikou a rajčaty. Rýži ještě posypeme čerstvou petrželkou.

    TIP:
    Na toto jídlo se nejlépe hodí červené papriky, žluté se při pečení rychle rozpadají a zelené mi připadají takřka bez chuti. Bílé (maďarské či slovenské) plním, když chci, aby pokrm byl pikantnější. Je samozřejmě možné dokořenit.

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špagety s uzeným tofu

Špagety s uzeným tofu

Petra Geletičová, Smidary
Zdravě a chutně /04.03.18
Pangas se zeleninou

Pangas se zeleninou

Potřebujete rychlý oběd? Tak tahle ryba je to pravé.
Tereza Halbrštátová, Letohrad
...
Zdravě a chutně /26.10.11
Krůtí řízek s lupínky

Krůtí řízek s lupínky

Krůtí maso je velmi jemné a zdravé.

Jana Remková, Orlová

Zdravě a chutně /16.01.15
Kuřecí plátek s grilovanými rajčaty

Kuřecí plátek s grilovanými rajčaty

Nemám zahradu, terasu, a dokonce ani balkon a tak si dělám masíčko alespoň na grilovací ...

Zdravě a chutně /08.03.13
Česnekový kapr

Česnekový kapr

Je škoda dát si dobrou rybu jen na Vánoce.

Dáša Slavíková, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /11.06.15
Losos zapečený s lučinou

Losos zapečený s lučinou

Lučina se krásně doplňuje s jemným masem lososa. Jídlo moc chutnalo dětem ...
Zdravě a chutně /26.10.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu