Reklama
Pečené papriky s rajčaty
Fotogalerie:

Pečené papriky s rajčaty

Jan Matějovský

Praha
Nemáme skleník, a dokonce ani zahradu, ale na čerstvé zelenině si pochutnáváme každý den. Buď si ji připravíme pouze jako salát k večeři, nebo rovnou jako hlavní jídlo.
Jan Matějovský, Praha

Ingredience

  • 2 paprika červená
  • 3 kuřecí prsa
  • 1/2 lžičky koření grilovací
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česnek
  • 4 rajčata
  • 3 lžíce olej olivový
  • 3 snítky bazalka
  • dle potřeby sůl
  • dle chuti pepř
  • na ozdobu petrželka
  • 170 g rýže

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Papriky omyjeme, podélně rozpůlíme a vyjmeme semena.
  2. krok2
    Kuřecí maso opláchneme, nakrájíme na tenké nudličky, posypeme grilovacím kořením a osmahneme na 3 lžících olivového oleje.
    Papriky vložíme do zapékací misky vymazané zbytkem oleje. Do nich vkládáme kousky masa, na čtvrtky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a rajčata. Zbylá rajčata naskládáme kolem paprik. Posypeme bazalkou, osolíme a opepříme. 
  3. krok3 Plněné papriky zapékáme v předehřáté troubě asi 35 minut. Zatím si uvaříme rýži. Na talíř servírujeme kopečky rýže s paprikou a rajčaty. Rýži ještě posypeme čerstvou petrželkou.

    TIP:
    Na toto jídlo se nejlépe hodí červené papriky, žluté se při pečení rychle rozpadají a zelené mi připadají takřka bez chuti. Bílé (maďarské či slovenské) plním, když chci, aby pokrm byl pikantnější. Je samozřejmě možné dokořenit.

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Česnekové brambory

Česnekové brambory

Tenhle recept není původní, objevila jsem ho v kuchařce věnované grilování. Pozměnila ...
Zdravě a chutně /11.08.08
Bílý chřest Benedikt

Bílý chřest Benedikt

Pomalu se blíží sezona této vynikající zeleniny.

Libor Velan, Bystřice p. Lopeníkem

Zdravě a chutně /29.03.15
Pórková polévka se zeleninou a miso pastou

Pórková polévka se zeleninou a miso pastou

Nebojíme se doma zkoušet novinky. Na miso pastu jsem slyšela samou chválu – je opravdu ...
Zdravě a chutně /28.02.10
Francouzský ředkvičkový salát

Francouzský ředkvičkový salát

Barbora Benešová, Znojmo

Zdravě a chutně /12.02.18
Salát s rozinkami, ananasem a souvlaki

Salát s rozinkami, ananasem a souvlaki

Úžasná pochoutka, která neublíží postavě, je plná vitaminů a navíc 

...

Zdravě a chutně /29.02.16
Fazuláda

Fazuláda

Nejlépe chutná s žitným kvašeným chlebem, který si můžeme připravit doma nebo ...

Zdravě a chutně /28.06.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu