Reklama
Pečené papriky s rajčaty
Fotogalerie:

Pečené papriky s rajčaty

Jan Matějovský

Praha
Nemáme skleník, a dokonce ani zahradu, ale na čerstvé zelenině si pochutnáváme každý den. Buď si ji připravíme pouze jako salát k večeři, nebo rovnou jako hlavní jídlo.
Jan Matějovský, Praha

Ingredience

  • 2 paprika červená
  • 3 kuřecí prsa
  • 1/2 lžičky koření grilovací
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česnek
  • 4 rajčata
  • 3 lžíce olej olivový
  • 3 snítky bazalka
  • dle potřeby sůl
  • dle chuti pepř
  • na ozdobu petrželka
  • 170 g rýže

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Papriky omyjeme, podélně rozpůlíme a vyjmeme semena.
  2. krok2
    Kuřecí maso opláchneme, nakrájíme na tenké nudličky, posypeme grilovacím kořením a osmahneme na 3 lžících olivového oleje.
    Papriky vložíme do zapékací misky vymazané zbytkem oleje. Do nich vkládáme kousky masa, na čtvrtky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a rajčata. Zbylá rajčata naskládáme kolem paprik. Posypeme bazalkou, osolíme a opepříme. 
  3. krok3 Plněné papriky zapékáme v předehřáté troubě asi 35 minut. Zatím si uvaříme rýži. Na talíř servírujeme kopečky rýže s paprikou a rajčaty. Rýži ještě posypeme čerstvou petrželkou.

    TIP:
    Na toto jídlo se nejlépe hodí červené papriky, žluté se při pečení rychle rozpadají a zelené mi připadají takřka bez chuti. Bílé (maďarské či slovenské) plním, když chci, aby pokrm byl pikantnější. Je samozřejmě možné dokořenit.

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lilkový salát s paprikou

Lilkový salát s paprikou

Výborný salát. Ivana Tylšarová, Zábřeh
Zdravě a chutně /20.12.10
Krůtí prsa zapečená s bramborem

Krůtí prsa zapečená s bramborem

Tohle jídlo má ráda celá rodina.

Lenka Gregová Hauptigová, Liberec

Zdravě a chutně /15.05.13
Kuřecí na rajčatech a paprikách

Kuřecí na rajčatech a paprikách

Původně jsem chtěla dělat lečo, ale přidala jsem kuřecí prsa a vznikla tahle dobrota.

...

Zdravě a chutně /15.10.12
Pečený struh s bylinkovou bagetou

Pečený struh s bylinkovou bagetou

Ryby jsou velice lehké a pro náš organismus prospěšné.

Veronika a Martin Kasíkovi, ...

Zdravě a chutně /15.10.14
Netradiční kapr

Netradiční kapr

Kapr plněný nádivkou je labužnický zážitek.
Alena Vtelenská, Luštěnice
Zdravě a chutně /24.07.09
Fazolové placičky

Fazolové placičky

Levné jídlo ze surovin, které jsou vždy ve spíži.


Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /09.04.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu