Reklama
Pečené brambory se žampiony
Fotogalerie:

Pečené brambory se žampiony

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Jednoduchá lehká večeře, nebo luxusní příloha.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

Ingredience

  • 600 g vařené brambory
  • 150 g žampiony
  • sádlo
  • sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Vložíme do pekáče, promícháme s rozpuštěným sádlem, lehce opepříme, osolíme, vložíme do předehřáté trouby a zapečeme.

  2. Potom brambory promícháme, přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony a dál pečeme, až brambory zezlátnou.

  3. Podáváme obložené čerstvou zeleninou, nebo jako skvělou přílohu k masitým pokrmům.

Pošli recept! - Speciál - Jídla za pár korun (21.1.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Voňavá kuřecí prsíčka

Voňavá kuřecí prsíčka

Nenáročný oběd. Veronika Poláčková, Mýto
Zdravě a chutně /20.01.14
Omáčka z červené čočky

Omáčka z červené čočky

Červenou čočku si mohou dopřát i lidé trpící dnou, kteří se jinak musí luštěninám...

Zdravě a chutně /22.09.15
Naklíčené luštěniny

Naklíčené luštěniny

Salát proti jarní únavě.
Božena Kolářová, Pouště
Zdravě a chutně /16.04.12
Domácí ořechové müsli

Domácí ořechové müsli

I sladké může být zdravé a přitom velice dobré. Domácí müsli je mnohem lepší než ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Celerový salát s vejci a kuřecím masem

Celerový salát s vejci a kuřecím masem

Pokud vynecháš kuřecí maso, můžeš si na salátu pochutnat i v období půstu.


Adéla ...

Zdravě a chutně /27.03.17
Těstovinový salátek s pečeným lilkem

Těstovinový salátek s pečeným lilkem

Právě ta pečená zelenina dělá přímo divy.

Jiřina Patočková, Ostrava

Zdravě a chutně /04.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu