Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborové pusinky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1043 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 118 g
Tuky 48 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slavnostní příloha. Pusinky se nesmaží, ale pečou.

Suroviny

moučné, oloupané
sůl
a rozpuštěné na potření
až 150 ml
vejce 1 ks
velké

Postup

1

Brambory pokrájejte a vařte je v osolené vodě asi 20 minut doměkka. Vodu slijte a brambory rozšlehejte ručním šlehačem se lžící másla. Osolte a nechte trochu zchladnout (asi 5 minut). Pak zašlehejte vejce a tolik smetany, aby směs byla kašovitá, ale ne řídká.

2

Předehřejte troubu na 200 °C. Hmotu dejte do cukrářského sáčku s řezanou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte pusinky o průměru 3–4 cm, pokapejte rozpuštěným máslem a pečte 10–15 minut dozlatova. Podávejte s rybou v pikantní ořechové krustě (recept).

NĚCO NAVÍC
Každé brambory jsou jiné, a proto přidávejte smetanu do pusinkového těsta postupně – nesmí být moc řídké.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč