Reklama
Pečené bramborové lupínky s bylinkami a dipy
Fotogalerie:

Pečené bramborové lupínky s bylinkami a dipy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hodí se jako teplé pohoštění k vínku nebo také jako příloha ke grilovanému masu.

Petr Papež, Teplice

Ingredience

  • 2 kg syrových brambor
  • trocha olivového oleje
  • podle chuti koření na grilovanou zeleninu
  • 1 větší snítka rozmarýnu
  • několik snítek tymiánu
  • podle potřeby olivový olej
  • 1. dip:
  • 3 stroužky česneku
  • nať ze 2 cibulek
  • 250 g polotučného tvarohu ve vaničce
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • podle chuti sůl
  • 2. dip:
  • 1 masité rajče
  • 1/2 okurky hadovky
  • 10 snítek citronové pažitky (nebo 1/2 svazku klasické pažitky)
  • 200 ml bílého jogurtu
  • podle potřeby sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Brambory dobře omyjeme, osušíme (neloupeme) a nakrájíme na plátky. Plech lehce potřeme olejem a rozložíme na něj vedle sebe plátky brambor. Posypeme kořením a bylinkami. Nakonec znovu lehce pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby přibližně na 25 minut při teplotě 250°C dozlatova. 

  2. 2. Zatím připravíme dipy. Na ten tvarohový nastrouháme do mísy oloupané stroužky česneku, přisypeme pokrájenou cibulkovou nať a vmícháme tvaroh se smetanou. Podle chuti osolíme. 

  3. 3. Na jogurtový pokrájíme rajče i okurku na kostičky a v misce je smícháme s nasekanou pažitkou a jogurtem. Nakonec podle chuti osolíme. Ještě teplé bramborové lupínky podáváme s připravenými dipy, do kterých se výborně hodí nasekaný čerstvý kopr.


Pošli recept! - Speciál - Brambory (14.9.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečená řepa s medem

Pečená řepa s medem

Chutná příloha k masitým pokrmům. Martina Nečasová, Rosice u Chrasti
Zdravě a chutně /15.04.13
Barevné minisendviče s rajčátky

Barevné minisendviče s rajčátky

Mám čtyři sourozence, z nichž každý má svou vlastní velkou rodinu, a navíc ...
Zdravě a chutně /06.10.12
Fazolový salát s mrkví

Fazolový salát s mrkví

Jednoduchá večeře.

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /05.04.12
Zapečené brambory se sójovými kostkami

Zapečené brambory se sójovými kostkami

Levné a zdravé jídlo přijde vhod vždycky. Ochutnej můj recept.
Jindřiška ...
Zdravě a chutně /28.02.10
Grilovaný tuňák

Grilovaný tuňák

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /02.08.18
Fíkové součky

Fíkové součky

Zdravě a hlavně chutně

Podle receptu Moniky Rouhánkové z Českých Budějovic

...
Zdravě a chutně /05.12.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu