Reklama
Pečená zelenina s mozzarellou
Fotogalerie:

Pečená zelenina s mozzarellou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Výborný lehký oběd nebo večeře.

Michaela Urbánková, Brno

Ingredience

  • 2 větší mrkve
  • 1/2 menší cukety
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce vegety
  • 2 velká rajčata
  • 1 mozzarella

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Mrkev oškrábeme, nakrájíme na kolečka a dáme do hrnce s rozpuštěným máslem. Když se máslo vstřebá do mrkve, podlijeme troškou vody a dusíme. Cuketu oloupeme, nakrájíme na kostky a přidáme k mrkvi. Posypeme vegetou, zamícháme a dusíme přibližně 20 minut. 

  2. 2. Mezitím si vymažeme pekáč máslem a dáme do něj na čtvrtky nakrájená rajčata. Přidáme změklou zeleninu a dáme do trouby na 15 minut zapéct. Potom pekáč vyndáme, posypeme nakrájenou nebo nastrouhanou mozzarellou a ještě 10 minut zapékáme. Podáváme s opečeným toastovým chlebem pokrájeným na kostky. 

Pošli recept! 6/2015 (4.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí salát se zeleninou

Kuřecí salát se zeleninou

Tento salát jsem se naučila během školního vaření. Je velmi jednoduchý a v naší ...
Zdravě a chutně /14.02.09
Pohankové palačinky se šunkou

Pohankové palačinky se šunkou

Palačinky budou nadýchané, když do těsta vmícháš trochu minerálky nebo kypřicího ...

Zdravě a chutně /23.09.16
Plněný lilek

Plněný lilek

K masu se vždy snažím připravit také něco na zpestření.

Lenka Hronová, Aš

...
Zdravě a chutně /28.06.16
Salát s pečenou řepou a hermelínem

Salát s pečenou řepou a hermelínem

Skvělá kombinace chutí.
Zdravě a chutně /23.02.17
Těstovinový salát s kuřecím masem a vejci

Těstovinový salát s kuřecím masem a vejci

Ideální večeře – lehká a přitom sytá.

Lenka Endrlová, Halvíčkův Brod

Zdravě a chutně /01.04.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu